Америчка логика: Добро је што смо Савет УН за људска права напустили 2018. јер су у њега сада ушле Русија, Кина и Куба

ОВО НИЈЕ ИЗ ВАШИНГТОНА `ОДВАЛИО` БИЛО КО ВЕЋ ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР МАЈК ПОМПЕО

* ФАКТИ: Мистер Помпео покушава да успостави везу између потеза САД из 2018-те и актуелног избора Русије, Кине и Кубе у Савет, а ове три земље у том телу уопште нису биле 2018-те! А нису морале д буду изабране ни у октобру 2020-те. Американцима никако не да деценијска навика да некажњено бомбардују и разарају друге земље у име „демократије“ и „слободе“

_________________________________________________________________

         АМЕРИЧКИ државни секретар Мајк Помпео изјавио је да су САД правилно и далековидо поступиле што су 2018-те иступиле из Савета УН за људска права.

         Овако се огласио након што су у то тело изабрани представници Русије и још неких земаља:

         „Избор Кине, Русије и Кубе у Савет УН за људска права потврђује исправност америчке одлуке да се из тог тела повуку 2018. године и да користе друге могућности за заштиту и промоцију универзалних људских права“.

         Истовремено се похвалио да су Сједињене Државе у оквиру Генералне скупштине УН „идентификовале и казниле прекршиоце људских права у аутономији Ујгура у Кини, Мјанмару и Ирану“.

         Поред Руске Федерације, у Савет су изабрани Боливија, Велика Британија, Кина, Обала Слоноваче, Мексико, Малави, Непал, Пакистан, Сенегал, Узбекистан, Украјина и Француска.

         Све ове земље бирају се у савет на трогодишњи период који почиње 1. јануара 2021.

         Савет УН за људска права (ХРЦ) основан је у марту 2006. године.

      

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари