Одбојкаши Србије за злато против Словеније

ОДЛУЧУЈУЋИ ПЕТИ СЕТ ОБЕЛЕЖИЛИ СЈАЈНИ СЕРВИСИ ПЕТРИЋА И ЛИСИНЦА - 3:2 (23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 7:15)

* У нашем тиму, који је морао да се бори и против 13.000 гледалаца и судија, сви били одлични. Предњачили Александар Атанасијевић и Урош Ковачевић

_________________________________________________________

        ОДБОЈКАШКА репрезентација Србије пласирала се у финале Европског првенства, пошто је победила Француску са 3:2 (23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 7:15).

        Пред 15.000 гледалаца у париској дворани Берси Србија је после велике борбе у пет сетова изборила пласман у финале, у коме ће играти против Словеније.

        Француска је од почетка водила у првом сету, а Србију је у игри држао Александар Атанасијевић. У завршници Србија се примакла на поен заостатка, спасила је једну сет лопту, али другу није успела, па су домаћи повели у мечу.

        Србија је добро почела други сет, захваљујући добром сервису Атанасијевића и добром блоку повела је са 4:0 и 5:1, али је Француска узвратила и изједначила на 5:5.

        Србија се поново одлепила предвођена Урошем Ковачевићем али и Марком Подрашчанином, који је са два узастопна блока донео предност од 14:8. После добре игре екипа Слободана Ковача убрзо је стекла осам поена предности, 18:10.

        Француска је заиграла боље и смањила заостатак пре свега захваљујући Ервину Нгапеу, (15:19, 18:21), али је Србија ас сервисом Срећка Лисинца прекинула серију противника и повела са 24:18. Србија је после тога стала, није искористила пет сет лопти, а сет јој је донео Жилијен Линел који је погрешио приликом сервиса пошто је нагазио линију.

        Домаћи тим добро је почео други сет, водио је са 8:4 и 11:7, али је Србија успела да преокрене на 12:11. Екипе су се после тога смењивале у вођству, све док после добре серије српски тим није повео са 20:17. Француска је у два наврата успела да се примакне на поен заостатка, али је Србија сачувала предност и повела са 2:1 у сетовима.

        У четвртом сету Француска је повела са 8:5, а затим и после сигурних сервиса предвођена Нгапеом и Бојеом и са 17:9. Домаћи су без проблема задржали предност и увели меч у пети сет.

        Одлучујући сет почео је добрим сервисима Немање Петрића и вођства Србије од 3:0, после чега је Француска тражила тајм аут. Блок Подрашчанина и поен Атанасијевића донели су Србији пет поена предности, а Французи су прекинули серију поеном Бојеа.

        То није пореметило српски тим, који је повео са 9:2. "Триколори" су направили мини серију од три поена, а Србије је поенима Атанасијевића отишла на 12:6.

        После снажног сервиса Лисинца Србија је повела са 13:6, одиграла сигурно до краја и пласирала се у финале.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари