Трамп: Дошло је време да наше војнике из Сирије вратимо кући

ПОНОВИО ДА СУ САД ЗА 17 ГОДИНА НА БЛИСКОМ ИСТОКУ УЛУДО ПОТРОШИЛЕ 7 ТРИЛИОНА ДОЛАРА

  • На заједничкој прес-конференцији са лидерима Естоније, Летоније и Литваније рекао:Ми смо против Исламске државе дејствовали веома успешно. Ми смо у стању да свакога надмашимо на војном плану. Али, понекад дође време за враћање кући и ми веома озбиљно о томе размишљамо“

          ДОНАЛД Трамп је потврдио да је и даље за скоро повлачење америчких трупа из Сирије.

          „Желим да одемо одатле. Желим да наше војнике вратим кући. Ја хоћу да почнемо да препорађамо своју земљу“ – рекао је амерички председник на заједничкој конференцији за медије са лидерима Естопније, Летоније и Литваније.

          Још је на исту тему додао: „Наша главна мисија је да ослободимо регион од Исламске државе. Ми смо тај задатак практично обавили, па ћемо одлуку (о повлачењу) донети веома брзо у сарадњи са другима земљама у региону“.

          Трамп је поново указао да су САД за последњих 17 година на Блсиком Истоку потрошиле седам трилиона долара, а да нису добиле ништа „осим смрти и разарања“.

          На крају је закључио: „Дошло је време. Ми смо против Исламске државе дејствовали веома успешно. Ми смо у стању да свакога надмашимо на војном плану. Али, понекад дође време за враћање кући и ми веома озбиљно о томе размишљамо“.

          Пентагон тврди да се у Сирији тренутно налазе само 2.000 америчких војника и официра.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари