Захарова: Запад има велику жељу да изведе „Мајдан“ у Београду

ЧЕМУ СВЕ ТО ВОДИ? ЧИНИ МИ СЕ ДА ЈЕ И УКРАЈИНА ОПОМЕНА ШТА НЕ СМЕЈУ ЧИНИТИ НИ НАРОД НИ ДРЖАВА

* Већ дуги низ година се у Србији и у ширем контексту на Балкану користе мајдански сценарији наметања воље Запада. Ти „митинзи“, који су заправо само извођење људи на улице, организују се са циљевима који ни на који начин нису у складу са демократским процесима

* Мислим да ће се Срби и народ Србије сами разабрати. Они одлично виде куда је Запад одвео Украјину и многе друге земље. Добро се сећају шта је Запад радио са самом Србијом, а и са целим Балканом

______________________________________________________________

         НА РЕДОВНОМ брифингу, портпаролка МИП РФ Марија Захарова одговорила је на питање о постизборним протестима у Србији

         Питање: У Србији се испољавају прозападна расположења, а активисти прозападних партија покушавају да силом утичу на исход избора – на пример, управо одржаних општинских и скупштинских избора. Како руско Министарство спољних послова оцењује ову ситуацију и какве су у том светлу перспективе развоја наших односа са Србијом?

         Одговор: Руски посматрачи учествовали су 17. децембра ове године у праћењу избора за Народну скупштину Србије, гласању на нивоу Аутономне покрајине Војводине, града Београда и већег броја општина.

         Представници Федералне скупштине Руске Федерације, Парламентарне скупштине ОДКБ, руске Централне изборне комисије и експерти Министарства спољних послова Русије констатовали су да су бирачи изразили вољу у складу са законом и међународним стандардима. Према прелиминарним подацима, уз излазност од скоро 60 одсто, око 130 места у Народној скупштини (од 250) освојила је владајућа Српска напредна странка, а њен главни коалициони партнер, Социјалистичка партија Србије, добила је још 18. То све говори само за себе.

         Други моменат, који бих желела да поменем у контексту вашег питања: видимо како се већ дуги низ година у Србији и у ширем контексту на Балкану користе мајдански сценарији наметања воље Запада. Ти „митинзи“, који су заправо само извођење људи на улице, организују се са циљевима који ни на који начин нису у складу са демократским процесима.

         Негде постоји директно подмићивање и спровођење западних интереса кроз (опет) неуставне и супротне унутрашњим законима активности. Све то сугерише да Запад има велику жељу за „извођењем Мајдана“ на Балкану.

         Чему све то води? Чини ми се да на Украјину треба гледати као на пример шта не треба радити – ни народу, ни држави.

         Мислим да ће се Срби и народ Србије сами разабрати. Они одлично виде куда је Запад одвео Украјину и многе друге земље. Добро се сећају шта је Запад радио са самом Србијом, а и са целим Балканом.

          Пошто сте већ мене питали, чини ми се да народ било које земље мора да брани свој суверенитет на свим нивоима. То би заиста требало да буде део грађанске позиције – заштита суверенитета и националних интереса.

          https://srbratstvo.ru/zaharova-narod-srbije-ce-sam-suzbiti-pokusaje-zapa...

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари