Захарова: Покушај „мајданизације” уличних протеста у Београду - по шаблонима из западних приручника

«ДОГАЂАЊА У БЕОГРАДУ НЕМАЈУ ВЕЗЕ СА ИЗБОРИМА – ТО ЗНАМО ИЗ СВОГ ИСКУСТВА»

* Искрено верујем да ће историјско знање које чува српски народ, постати за њега „заштитна повеља“, имунитет, који неће дозволити да ова подметнута костимирана политичка игра разруши Србију изнутра. Као што је то било учињено са Украјином. Као што Запад сада ради са Молдавијом

* „Да, постоји млађа генерација која није доживела ни бомбардовање Београда ни екстремну мржњу и злодела НАТО према бившој Југославији и српском народу. С друге стране, српска омладина има одличан пример како је Вашингтон 2020. обећао Србији све: отварање инвестиционих центара, колосалне инвестиције, које је требало да се усмере на развој српске привреде – и ништа нису дали. Само речи. И све су то искористили као притисак на Београд да Србија промени курс и подреди га интересима САД Држава»

_______________________________________________________________

           МАРИЈА Захарова је на редовном брифингу руског МИД-а прочитала унапред припремљену изјаву о ситуацији у Србији.

           О покушају „мајданизације” политичке ситуације у Србији

           Недељу дана после ванредних избора за парламент Републике Србије, под изговором наводне изборне крађе, учињен је покушај „мајданизације” уличних протеста у Београду. Користе се добро познати шаблони из западних приручника, који су већ више пута коришћени у великом броју земаља и са неизбежно трагичним резултатима.

           Улогу подстрекача, према устаљеној пракси, имали су „активисти” мобилисани од стране различитих структура. Њих (то никоме није тајна) финансирају и њима управљају споља.

           Врхунац вишедневних провокација догодио се 24. децембра, када је гомила од око две хиљаде демонстраната одлучила да на јуриш заузме скупштину Београда. То су били они који тобоже иступају са позиција демократије. Полиција се понашала максимално уздржано, упорно позивала демонстранте да се разиђу и чинила све да организаторе спречи да ствар доведу до трагичних последица.

           Тек када је зграда претрпела значајну материјалну штету, јединице реда биле су принуђене да интервенишу и почну са хапшењима. Услед противзаконитих радњи повређене су десетине полицајаца, а неки од њих су у тешком стању.

           Очигледно је да су они који су замислили и били увучени у овај срамни, противзаконити испад, тежили дестабилизацији ситуације. И то нема везе са изборима. То знамо и из сопственог искуства.

           Ови „актери“ врше насиље против саме Србије, српског народа и запослених у МУП-у и другим државним органима, који врше своју дужност заштите грађана. Цинично се скривајући иза борбе за правду и људска права, они својим понашањем показују свој стварни однос према декларисаним вредностима.

           На изборима 17. децембра ове године дошло је до изражаја мишљење већине: Срби су убедљиво потврдили подршку актуелном руководству земље, на челу са председником Александром Вучићем. Међународни посматрачи, укључујући и руске, нису запазили нерегуларности које би могле да битно утичу на исход избора.

           Тежња да се насилним притиском и распиривањем анархије изнуди преиспитивање резултата гласања нема ништа заједничко са демократијом.

           Захарова на радију Спутњик

           Нешто раније, Марија Захарова је о Србији говорила и у свом ауторском програму на радију Спутњик.

           „Примењују се једне исте технологије. Оно што су биле пре пет година, оно што су биле пре десет година, оне су и данас – коришћење друштвених мрежа, употреба дезинформација, организовање из америчких амбасада, бескрајно подстицање од стране америчких званичника, финансирање преко одговарајућих НВО <…> и на тај начин се намећу западни наративи.

           Провоцирање протеста, који се одвијају по истом сценарију. <…> Све то сада видимо у елементима који се предузимају у односу на Србију“, рекла је Захарова.

           “Искрено верујем да ће историјско знање које чува српски народ, постати за њега „заштитна повеља“, имунитет, који неће дозволити да ова подметнута костимирана политичка игра разруши Србију изнутра. Као што је то било учињено са Украјином. Као што Запад сада ради са Молдавијом <…>

           Заиста се надам да се у Србији неће догодити оно што се дешавало на другим местима. Верујем и знам да је унутрашњи отпор српског народа према било каквом спољном деструктивном утицају изузетно јак“, нагласила је она.

           „Да, постоји млађа генерација која није доживела ни бомбардовање Београда ни екстремну мржњу и злодела НАТО према бившој Југославији и српском народу. С друге стране, српска омладина има одличан пример како је Вашингтон 2020. обећао Србији све: отварање инвестиционих центара, колосалне инвестиције, које је требало да се усмере на развој српске привреде – и ништа нису дали. Само речи. И све су то искористили као притисак на Београд да Србија промени курс и подреди га интересима САД Држава.<…> То су чињенице које се не смеју занемарити“, закључила је Захарова.

           https://srbratstvo.ru/zaharova-spolja-upravljani-neredi-u-beogradu-nemaj...

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари