Захарова: Од Америке су туђе енергетске системе више разарали само – САД и НАТО заједно

ВИКТОРИЈИ НУЛАНД ПОРУЧИЛА ДА ОНА И ЊЕНА ЗЕМЉА НЕМАЈУ ПРАВО ДА ИКОМЕ ДРЖЕ ЛЕКЦИЈЕ

* Цитирала ову изјаву портпарола НАТО Џејмија Шеја из 1999. године: „Ако Милошевић заиста жели да његови грађани имају воду и струју, све што треба да уради јесте да прихвати услове НАТО и ми ћемо зауставити кампању (удара по инфраструктури Србије)

_____________________________________________________

       СЈЕДИЊЕНЕ Државе су уништиле више туђих енергетских мрежа широм света него било каоја друга држава. Заправо, више су уништили само САД и НАТО  заједно – изјавила је Марија Захарова.

       Портпаролка руског Министарства иностраних послова овако је прокоментарисала речи заменице шефа Стејт департмана Викторије Нуланд о ударима Русије на украјински енергетски систем.

       Нуланд је руске ударе назвала неприхватљивим, а Захарова јој је нагласила да „Нуланд није та која има право да другима држи лекције“.

       Подетила је Нуланд на изјаве Џејмија Шеја, портпарол НАТО у време агресије западне алијансе на Југославију, и на дисертацију мајора америчког ваздухопловства Томаса Грифита „Стратешки удари на националне електроенергетске системе“ објављену 1994. године.

       Захарова је нагласила да је та дисертација очито била „припрема за југословенске догађаје“.

        Захарова је пре неки дан објавила изјаву Шеја из 1999. године којом је оправдавао ударе алијансе на инфраструктуру Југославије.

       „Ако Милошевић, рекао је тада Шеј, заиста жели да његови грађани имају воду и струју, све што треба да уради јесте да прихвати услове НАТО и ми ћемо зауставити ову кампању“.

       Нагфласио је да ће НАТО у супротном наставити да напада енергетски систем Југославије, па ако удари буду имали последице по становништво – да ће то бити „Милошевићеви проблеми“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари