Захарова: Није далеко тренутак када ће Курти и Зеленски признати да су неонацисти

ЧАК ЋЕ РЕЋИ – ШТА НАМ МОЖЕТЕ, ИЗА НАС СУ ЕУ И САД, АЛИ - ВИДЕЋЕ ШТА МОЖЕМО...

Марија Захарова

* Осврнула се на одлуку Приштине да – баш у време заоштравања са Београдом - овековече сећање на Џафера Деву, ратног злочинца и организатора СС дивизије „Скендербег“ и да за обнову  двоспратнице у којој је живео потроши 300 хиљада евра

______________________________________________________

       ЗA време Другог светског рата постојао је Џафер Дева, Албанац, нациста, ослонац прво италијанских фашиста, а потом и немачких нациста у албанском делу Југославије.

       Доказани ратни злочинац, извршилац одмазди и окрутни џелат који је Јевреје, Словене и Цигане слао у немачке концентрационе логоре, организатор СС дивизије „Скендербег“. Саучесник Химлеровог специјалног представника, СС групенфирера Јозефа Фицхума.

       Човек који је направио крваву каријеру за време окупације. Осим тога, он је био и радикални исламиста који је позвао не само на геноцид, већ и на џихад против немуслиманског становништва окупираног дела Југославије. Апсолутно зло од локалног значаја.

       Треба ли се чудити што је 1945. године дошао у контакт са америчком војном обавештајном службом, а касније га заврбовала ЦИА?

       Везе са нацистима, а потом и са цијашима, омогућиле су му да избегне казну и мирно се настани у Калифорнији, где је спокојно живео до старости и умро крајем 70-их.

Зликовац Џафер Дева и

кућа у којој је живео

       Актуелне власти сепаратистичке косовске покрајине, баш у време заоштравања између Приштине и Београда, одлучиле су да овековече сећање на Џафера Деву. Објављено је да је Приштина спремна да потроши 300 хиљада евра на рестаурацију мале двоспратнице у којој је овај колаборациониста и ратни злочинац живео током окупације. И то упркос протестима јеврејских организација, па чак и немачког амбасадора.

       Али, Приштину није брига, а њени покровитељи – САД, Британија и ЕУ – ћуте.

       Не зато што им је непријатно, већ зато што се томе радују.

       На крају крајева, сви ти Курти, Зеленски, љубитељи узвикивања „Слава Украјини!“ и „Живела Белорусија!“ - само привидно оспоравају да су неонацисти.

       Мислим да није далеко час када ће рећи: да, ми смо нацисти, али шта нам можете кад нас спонзорише ЕУ, а наоружавају Сједињене Држав?!

       Видећете!

       (коментар са Телеграм канала портпаролке МИП Русије Марије Захарове)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари