Захрова: Напад на Севастопољ иницирале и помогле америчке и британске тајне службе

МОСКВА УВЕЛА САНКЦИЈЕ ПРОТИВ НАЧЕЛНИКА БРИТАНСКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА ЕНТОНИ РАДАКИНА

* Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија ЗАХАРОВА: Водимо истрагу о учешћу Британије у антируској провокацији у украјинском градићз Буча код Кијева

_________________________________________________________

         НЕМА ни најмање сумње да је напад кијевског режима на Севастопољ 22. септембра изведен у блиској сарадњи са америчким и британским обавештајним службама, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова.

         Нагласила је да је тај напад испланиран унапред, коришћењем западних извиђачких сателита, сателитске опреме НАТО-а и извиђачких авиона.

         Према њеним речима, напад на штаб Црноморске флоте изведен је на иницијативу и у блиској сарадњи са америчким и британским обавештајним службама.

         Захарова је открила да Москва води истрагу о учешћу Британије у антируској провокацији у украјинском градићз Буча код Кијева.

         Индикативно је, у овом кон тексту, да је Москва увела санкције против начелника штаба одбране Оружаних снага Велике Британије адмирала Ентони Радакина, који координира обуку припадника Оружаних снага Украјине на територији своје земље.

         Министарство спољних послова РФ је саопштило да су још 23 британска званичника стављена на руску стоп листу.

          Поред Радакина, на тој листи су и председница Заједничког обавештајног комитета британске владе Медлин Алесандри, за коју се наводи да је „умешана у формулисање лондонске стратегије за Украјину“, као и председник управног одбора одбрамбене компанија ВАЕ Цресида Хог.

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари