Захарова: Излаз је само у свеобухватној примени темељне Резолуције 1244 и Бриселских споразума

ПОСТОЈИ ДИРЕКТНА ОПАСНОСТ ДА АЛБАНСКИ ЕКСТРЕМИСТИ НАСТАВЕ ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ СРБА

* Марија ЗАХАРОВА: „Куртијеви покушаји да ескалацијом ситуације изазове додатни притисак Запада на руководство Србије, како би натјерао Београд да призна независност Косова, стална су игра са ватром која је прескупа и доводи цијели регион Балкана до опасне ивице“

_______________________________________________________

          ЗАОШТРАВАЊЕ ситуације на Косову, које је довело до крвопролића, последица је политике "премијера" самопроглашене републике Аљбина Куртија која има за циљ да распламса сукоб и очисти територију покрајине од Срба, изјавила је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

          У коментару Захарове, објављеном на сајту руског МИП, наглашава се:

          - Његови покушаји да ескалацијом ситуације изазове додатни притисак Запада на руководство Србије како би натерао Београд да призна независност Косова стална су игра са ватром, која је, како видимо, прескупа и доводи цели регион Балкана до опасне ивице - додала је Захарова.

          Она је истакла да је тзв. косовска полиција систематски изводила казнене операције против српске заједнице и да се није бавила искључиво застрашивањем грађана.

          - Постоји директна претња од наставка етничког чишћења, које су раније практиковали албански екстремисти на Косову - нагласила је Захарова.

          Уверени смо, додаје она, да је пут стабилизације и дугорочног решења на КиМ могућ искључиво кроз свеобухватну примену темељне резолуције Савета безбедности УН 1244 и Бриселских споразума Београда и Приштине из 2013. и 2015. године.

           (Спутњик)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари