Захарова: Американци поводом Украјине почињу да се увијају као змија отровница на ватри

ОДРЕАГОВАЛА НА БЛИНКЕНОВО ИНСИСТИРАЊЕ НА ТЕРИТОРИЈАЛНОЈ ЦЕЛОВИТОСТИ УКРАЈИНЕ

* Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија ЗАХАРОВА: Серија државних удара у Украјини, које су организовале САД и друге чланице НАТО,довела је до реалног колапса њене државности. Увереност Сједињених Држава у блицкриг против Москве украјинским рукама одиграла је окрутну шалу свим западњацима

___________________________________________________

         ПРЕТВАРАЊЕМ Украјине у свој антируски мостобран, Вашингтон је поставио трајнну мину под будућност Украјине. Међутим, уместо да призна сопствене грешке, покушава да пронађе изговоре -изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Марија Захарова.

         Овако је одреаговала на тврдњу америчког државног секретара Ентони Блинкена „правично окончање“ сукоба у Украјини мора бити засновано на суверенитету и територијалном интегритету те земље.

         Још је додао да Русија тренутно не показује интерес за "смислену дипломатију": „Ако Москва предузме кораке у том правцу, Украјинци ће први приступити дијалогу, а САД ће се укључити у тај процес одмах иза њих”.

         Захарова је нагласила да Блинкенова контгрукција разоткрива ћорсокак у којем се налази америчка спољна политика.

          - Серија државних удара у Украјини, које су организовале САД и друге чланице НАТО-а, довела је до реалног колапса њене државности. Увереност Сједињених Држава у блицкриг против Москве украјинским рукама одиграла је окрутну шалу свим западњацима. Уместо да подржавају демократију у Украјини, они спонзоришу тероризам. Бела кућа не признаје сопствене грешке већ почиње да се увијају као змија отровница у тигању на ватри. Све то изгледа крајње трагикомично“, резимирала је Захарова.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари