Рјабков: Тврди став Москвe је – ко подржава санкције Запада не може у БРИКС

НАЈАВИО ДА ЋЕ У КЕЈПТАУНУ БИТИ ОБЈАВЉЕН „ИМПОЗАНТАН И ВАЖАН ЗАВРШНИ ДОКУМЕНТ“

* Заменик шефа руске дипломатије Сергеј РЈАБКОВ своју земљу назвао „једном од најутицајнијих држава данашњице, државом-цивилизацијом која најпоузданије осигурава и сопствену безбедност и своје интересе, а има кључну реч у томе ко ће, како и када бити примљен у БРИКС"

__________________________________________________________

        МОСКВА поново потврђује свој непоколебљиви став да у БРИКС не би требало да буду државе које су се придружиле незаконитој политици једностраних санкција против Русије и других земаља, рекао је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.

        - Свака земља која је показала интересовање да се придружи БРИКС-у веома је важна сама по себи. Не можемо се водити неким вештачким критеријумима за њихов пријем. Ипак, потврђујем нашу непоколебљиву решеност да полазимо од чињенице да у БРИКС-у не би требало да буде земаља које су се придружиле незаконитој, нелегалној политици једностраних санкција које се примењују против Русије и других држава - рекао је Рјабков.

        Он је напоменуо да Русија "као једна од најутицајнијих земаља данашњице, држава-цивилизација, земља која најпоузданије осигурава и сопствену безбедност и своје интересе, има кључну реч у томе ко ће, како и када бити примљен у БРИКС".

        - Разумемо да БРИКС треба да се шири. Постоји неколико региона који су, рецимо, недовољно или уопште нису представљени у БРИКС. Подржавамо интересовање које земље показују и сигуран сам да ће током министарског састанка (БРИКС-а) то бити једна од главних тема - рекао је Рјабков.

         Како је истакао, након састанка у Кејптауну биће објављен импозантан и важан завршни документ.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари