Рјабков: Односи између Русије и САД су на ивици отвореног оружаног сукоба

НАГЛАСИО: РАДИМО НА ТОМЕ ДА СЕ НЕ СУРВАЈУ У ПРОВАЛИЈУ ДИРЕКТНОГ ОРУЖАНОГ КОНФЛИКТА

* Мађарски премијер Виктор ОРБАН: Војни сукоби у свету постаће неизбежни ако Запад настави да јача своју војну моћ. Западне земље постепено губе позиције у економској и демографској сфери, остајући конкурентне само по војној моћи

_______________________________________________________

        ОДНОСИ између Русије и Сједињених Држава су на ивици отвореног оружаног сукоба – изјавио је заменик министра спољних послова РФ Сергеј Рјабков.

        „Радимо на томе да односи са Сједињеним Државама не падну у понор отвореног оружаног сукоба. Јер, већ смо на ивици, на ивици тог понора“.

        Упозорио је да је Москва спремна да употреби буквално сва средства да спречи угрожавање безбедности земље, свог председника и осталог политичког руководства.

        Према речима Рјабкова, контакти између Москве и Вашингтона одржавају се по потреби.

        И на високом нивоу.

        Међутим, одбацио је могућност једностраних уступака са стране Русије. Нагласио је да је дијалог две државе могућ само ако постоји баланс интереса.

        Додао је да мир у Украјини није потребан ни Западу ни режиму у Кијеву.

        Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је да ће војни сукоби у свету постати неизбежни ако Запад настави да јача своју војну моћ. Додао је да западне земље постепено губе позиције у економској и демографској сфери, остајући конкурентне само по војној моћи.

         Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров рекао је да се свет вероватно приближава линији која је опаснија од најгоре у време Хладног рата.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари