Небензја Зеленском и Западу: Очекујте наредних месеци најгоре вести са украјинских фронтова

„УКРАЈИНА СЕ ВИШЕ НЕ МОЖЕ СМАТРАТИ НЕЗАВИСНОМ ДРЖАВОМ ЈЕР ЈЕ ПРИВАТНА ВОЈНА КОМПАНИЈА ЗАПАДА“

* Стални представник РФ у Савету безбедности УН Василиј НЕБЕНЗЈА: Претња коју за нас представљају земље НАТО са територије Украјине сигурно ће бити елиминисана. Било као део специјалне војне операције, било коришћењем политичких и дипломатских алата

______________________________________________________________________

           КИЈЕВ нема успеха у својим војним плановима и операцијама, тако да Запад треба да очекује „најгоре вести“ и за Украјину и за себе у блиској будућности - изјавио јестални представник Русије при УН Василиј Небензја на састанку Савета безбедности УН одржаном 29. децембра.

           „Војни планови кијевског режима претрпели су потпуни фијаско. Стога очекујте најгоре вести и за вас и ваше украјинске штићенике. Без обзира на то да ли ћете нове пакете војне и финансијске помоћи одобрити Зеленском и његовој банди. Ако их одобрите, само ћете одложити агонију његовог режима, али је неће спречити“, нагласио је Небензја .

           Посебно је указао да је пропао покушај Украјине и Запада да реше све своје проблеме на бојном пољу.

           Војно победити Русију је, према Небензји, немогуће:

           „Претња коју за нас представљају земље НАТО са територије Украјине сигурно ће бити елиминисана. Било као део специјалне војне операције, било коришћењем политичких и дипломатских алата“.

           Небензја је оценио и да се Украјина више не може сматрати независном државом:

           „У суштини, Украјина данас није ништа друго до приватна војна компанија у рукама западних земаља, чији је задатак да преко ње нанесу максималну штету Русији“.

            Негирао је оптужбе западних земаља о наводним нападима на цивилну инфраструктуру Украјине.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари