Небензја: Украјински лидери ће доживети судбину бившег председника Авганистана Ашрафа Ганија

ГАНИ ЈЕ ОДНЕО СТОТИНЕ МИЛИОНА $, А ЗЕЛЕНСКИ И ОСТАЛИ  МОЖДА НЕЋЕ УСПЕТИ ДА ПОНОВЕ ТАЈ „ПОДВИГ“

Овако су се Амери - до задњег - "мазили" са својима у Кабулу

* „Кијев је са америчком финансијском компанијом Black Rock потписао споразум о формирању развојног фонда за Украјину. Под маском привлачења приватних инвестиција за велике пројекте у кључним областима привреде, државни суверенитет се заправо ставља под спољно корпоративно управљање највећег светског инвестиционог фонда са седиштем у Њујорку“

_______________________________________________________

          УКРАЈИНСКИ лидери који су поверили свој државни суверенитет америчком руководству суочиће се са  судбином бившег председника Авганистана Ашрафа Ганија – оценио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.

          На састанку Савета безбедности УН додатно је на исту тему рекао:

          „Кијев је са америчком финансијском компанијом Black Rock потписао споразум о формирању развојног фонда за Украјину. Западна подршка није бесплатна и обични Украјинци ће морати да пто лате. Под маском привлачења приватних инвестиција за велике пројекте у кључним областима привреде, државни суверенитет се заправо ставља под спољно корпоративно управљање највећег светског инвестиционог фонда са седиштем у Њујорку“.

          - Током протеклих 10 година, више од 4 милиона хектара украјинских обрадивих површина отишло је под контролу америчких транснационалних компанија. Истовремено, храна извезена из Украјине у оквиру житног аранжмана продата је под комерцијалним условима, а не за потребе гладних“.

          Небензја је посебно нагласио да сада поводом Украјине постоји „кружење америчког новца у природи“, али да ће се највећи део долара вратити у Сједињене Државе, а други део ће остати на офшор рачунима америчких и украјинских званичника.

          „Нешто можда чак и не стане у пртљаг такозваних украјинских лидера када пожуре да напусте земљу, као што је био случај са бившим авганистанским председником Ганијем“, упозорио је Владимира Зеленског и његове доглавнике.

          Ашраф Гани напустио је Авганистан 2021. године након што су Талибани заузели Кабул.

           Према неким извештајима, тада је изнео неколико стотина милиона долара из земље.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари