Небензја: Учешће САД у навођењу украјинских пројектила на циљеве имаће правне последице

НАГЛАСИО ДА РФ ПРАТИ И СНИМА КРИМИНАЛНЕ РАДЊЕ САД И ЊИХОВИХ САВЕЗНИКА

* Василиј НЕБЕНЗЈА: „Америчко војно особље на терену координира сателитске и обавештајне информације, учитава тачне координате у софтвер тих бацача и надгледа ефикасност употребе лансера“

___________________________________________________________

       УЧЕШЋЕ Сједињених Држава и других земаља у навођењу на циљеве наоружања Украјине имаће правне последице – упозорио је стални представник Русије при Савету безбедности УНВасилиј Небензја.

       Навео је да Русија има информације о учешћу америчких специјалиста у употреби вишецевних ракетних бацача HIMARS у Украјини.

        Додао је да се многи украјински пројектили наводе на циљ „по подацима америчких војних сателита“.

        „Америчко војно особље на терену координира сателитске и обавештајне информације, учитава тачне координате у софтвер тих бацача и надгледа ефикасност употребе лансера“, рекао је Небензја.

       Указао је да су руски војни аеродроми „Дјагиљево“ и „Енгелс“ су нападнути помоћу америчких сателитских података.

       „Наравно, ми пажљиво снимамо све такве криминалне радње Сједињених Држава и њихових савезника, оне ће имати специфичне правне последице за све умешане“, додао је Небензја.

       Министарство одбране Русије је 5. децембра известило да су ујутру украјински дронови покушали да нападну аеродроме „Дјагиљево“ у Рјазањској области и „Енгелс“ у Саратовској области.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари