Лавров: Сједињене Државе стоје иза обојених револуција широм света

ИЗГЛЕДА ДА АМЕРИКАНЦИ ЖЕЛЕ ДА СВОЈУ МОНРООВУ ДОКТРИНУ ПРОШИРЕ НА ЦЕО СВЕТ

* Сергеј ЛАВРОВ: Већина народа одбацује неоколонијалну политику колективног Запада који стално крши фундаментални принцип Повеље УН као што је немешање у унутрашње ствари других земаља. У тој серији је режирани трећи круг избора у Украјини 2004. године, "обојене револуције" у Југославији, Грузији и Киргистану. Коначно, отворена подршка крвавом пучу у Кијеву у фебруару 2014, као и упорни покушаји да се понови сценарио насилног преузимања власти у Белорусији 2020. године

________________________________________________________

           ВЕЋИНА народа у свету све више одбацује неоколонијалну и циничну политику колективног Запада, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

           - Неоколонијалну, отворено циничну линију колективног Запада све више одбацује већина у свету, која је искрено уморна од уцена и притисака, између осталог и путем силе, од прљавих информационих ратова и геополитичких игара са нултим резултатом - написао је Лавров у чланак за "Росијску газету".

Он се осврнуо на бројна кршења Повеље УН западних земаља, посебно

           - Западњаци стално крше фундаментални принцип Повеље УН као што је немешање у унутрашње ствари других земаља. У тој серији је режирани трећи круг избора у Украјини 2004. године, "обојене револуције" у Југославији, Грузији и Киргистану. Коначно, отворена подршка крвавом пучу у Кијеву у фебруару 2014, као и упорни покушаји да се понови сценарио насилног преузимања власти у Белорусији 2020. године. Не може, а да се не помене озлоглашена "Монроова доктрина", коју Американци, изгледа, желе да прошире на ели свет како би целу планету претворили у своје "двориште" - истакао је руски дипломата.

           Државе глобалног југа и истока желе да контролишу сопствене судбине и да воде унутрашњу и спољну политику оријентисану на националне интересе, истакао је Лавров.

            (Спутњик)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари