Лавров: Ситуација са Косовом захтева геополитичко решење које ће искључити доминацију НАТО

ШЕФ РУСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ УПОЗОРИО: „СПРЕМА СЕ ВЕЛИКА ЕКСПЛОЗИЈА У ЦЕНТРУ ЕВРОПЕ“

Сергеј Лавров

* Указао да је НАТО 1999. године извршио агресију на Југославију кршећи сваки замисливи принцип хелсиншког Завршног акта и докумената ОЕБС и додао: „Ситуација је забрињавајућа јер је Запад узео курс на тотално потчињавање свих који на било који начин исказују сопствено мишљење“

____________________________________________________________

         СИТУАЦИЈА са најновијим заоштравањем сукоба између Србије и самопроглашеног Косова може да изазове још један сукоб у центру Европе, оценио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

         „Велика експлозија се спрема у центру Европе. Управо на месту где је 1999. године НАТО извршио агресију на Југославију кршећи сваки замисливи принцип хелсиншког Завршног акта и докумената ОЕБС“ – упозорио је Лавров.

         Министар иностраних послова РФ је у овом контексту посебно указао:

         „Ситуација је забрињавајућа јер је Запад узео курс на тотално потчињавање свих који на било који начин исказују сопствено мишљење“.

          Лавров  је нагласио да догађања у свету имају геополитички карактер и да ситуација (са Косовом и Метохијом) захтева геополитичко решење које би обезбедило безбедност европских држава и значило да „ниједан блок, укључујући НАТО, нема право да тражи доминацију у том делу Земљине кугле“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари