Лавров: Они који се на Западу плаше нуклеарног рата – нека се плаше својих влада

ШЕФ РУСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ ЗА РТВ ПОРТУГАЛА: МОСКВА ВИШЕ НИ У ЧЕМУ НЕ ВЕРУЈЕ ЗАПАДУ

* Указао Указао да главнокомандујући немачких ваздухопловних снага Инго Герхарц говори да су он и његови потчињени спремни за нуклеарни рат и да руски председник Владимир Путин то треба да разуме

_____________________________________________________

        ОЧЕКИВАЊА да ће се Запад понашати пристојно нису се остварила и он више не може да рачуна на поверење Русије – изјавио РТВ  Португала Сергеј Лавров.

        Руски министар иностраних послова додатно је навео:

        „Слажем се са онима који кажу да је боље не удубљивати се у разлоге због којих се то догодило, него се окренути будућности знајући  да Запад више не може ужива наше поверење ни у области безбедности, ни у трговини и економским односима, нити у финансијским механизмима створеним у оквиру глобализације“.

        Подсетио је да су слогани о јединственом простору од Лисабона до Владивостока подразумевали и безбедност, а да су западне земље почеле да говоре и о вероватноћи нуклеарног рата.

        Лавров подсетио да је бивша британска премијерка Лиз Трас, као кандидат за премијера, рекла да ће као врховни командант без оклевања притиснути „црвено дугме”.

        Указао је и да је главнокомандујући немачких ваздухопловних снага Инго Герхарц рекао је да су он и његови потчињени спремни за нуклеарни рат и да руски председник Владимир Путин то треба да разуме.

        Лавров је подсетио и да је бивши шеф француске дипломатије Жан-Ива Ле Дријан, говорећи о нуклеарним аспектима ситуације, рекао: „Не заборавите да и Француска има нуклеарно оружје“.

         „Ово је изузетно агресивна реторика је оперише и тврдњама да Русија мора да претрпи стратешки пораз. Зато, сви који су забринути и уплашени могућношћу избијања нуклеарног рата треба пре свега да се плаше својих влада“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари