Лавров: Европску унију сматрамо структуром која Русији није пријатељска

УКАЗАО ДА ЗЕМЉЕ УНИЈЕ ОТВОРЕНО ПРИЗИВАЈУ СТРАТЕШКИ ПОРАЗ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

* Сергеј ЛАВРОВ: Европска унија је изгубила Русију. Али, сама је крива за то. Москва је већ извукла неопходне закључке и зато намерава да делује „жестоко ако буде потребно“, али ослањајући се на националне интересе и принципе реципроцитета

________________________________________________________      

          РУСИЈА Европску унију више не сматра пријатељском структуром – рекао је Сергеј Лавров у интервјуу московском недељнику „Аргументи и Факти“.

          „Европска унија је изгубила Русију. Али, сама је крива за то. Земље чланице ЕУ и лидери саме отворено изјављују да желе да Русија претрпи  стратешки пораз. И то је разлог што сматрамо да нам ЕУ није пријатељска асоцијација“.

          Лавров је указао и на „упумпавање муниције и оружја у режим у Кијеву“, као и на слање инструктора и плаћеника у Украјину.

          Према његовим речима, Москва је већ извукла неопходне закључке и зато намерава да делује „жестоко ако буде потребно“, али ослањајући се на националне интересе и принципе реципроцитета.

          Шеф дипломатије је додао да ће Москва, ако ЕУ одустане од антируског курса, размотрити њене предлоге у складу са Спољнополитичком концепцијом Руске Федерације.

           Ларов је раније рекао да САД и „њихови вазали“ чине све што могу да обезбеде  међународну изолацију Русије.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари