Лавров: Америка ће доћи себи тек након озбиљних унутрашњих потреса и шока

„ПРОПАЛА ЈЕ СТРАТЕГИЈА ЗАПАДА СРАЧУНАТА НА СЛАБЉЕЊЕ РУСИЈЕ“

Дмитриј Кисељов и Сергеј Лавров

* „Цео наш народ, цело наше руководство, на челу са председником, обезбеђују кретање напред. Русија ће остварити све циљеве специјалне војне операције, укључујући и демилитаризацију Украјине“

* Покушаје западних земаља да пронађу решење за сукоб у Украјини на начин да Кијев прогласе победником, Лавров је назвао преваром. За такозвану формулу мира Владимира Зеленског, која подразумева враћање Украјине у границе из 1991-ве, рекао је да је „плод болесне маште“

_________________________________________________________

         ПРОПАЛА је стратегија Запада срачуната на ослабљење Русије, циљеви специјалне операције ће бити остварени, рекао је Сергеј Лавров у интервјуу РИА Новости и ТВ каналу Русија 24.

         Министар иностраних послова РФ притом је навео да је Русија током протекле године знатно ојачала, упркос жељи Запада да је ослаби и раскомада:

         „Упркос томе што читав колективни Запад води хибридни рат против Русије, рукама, телима и свим осталим компонентама украјинског друштва - Русија је ове године знатно ојачала, а јединство нашег народа се значајно учврстило“.

         - Цео наш народ, цело наше руководство, на челу са председником, обезбеђују кретање напред. Русија ће остварити све циљеве специјалне војне операције, укључујући и демилитаризацију Украјине, нагласио је шеф руске дипломатије.

         Покушаје западних земаља да пронађу решење за сукоб на начин да Кијев прогласе победником, Лавров је назвао преваром. За такозвану формулу мира Владимира Зеленског, која подразумева враћање Украјине у границе из 1991-ве, рекао је да је „плод болесне маште“.

         Лавров је навео да је пре десет дана у потпуној тајности одржан састанак о „формули Зеленског“ уз учешће западних земаља и неких држава глобалног југа.  Са договором да се поново састану у јануару, а у фебруару да одрже „светски самит на коме ће формула Зеленског бити одобрена“.

         Према речима Лаврова, долар се претворио у политички инструмент за мешање Вашингтона у унутрашње ствари других земаља:

         „Сви су већ уморни од долара, који постаје оруђе утицаја, оруђе за подривање легитимних конкурентских позиција земаља и оруђе за мешање у унутрашње ствари других држава и промену режима.

         Министар је истакао да се кретање ка праведнијем светском економском поретку не може зауставити:

         „На самиту БРИКС-а постављен је веома јасан задатак, па чак и захтев – дајте чланицама БРИКС-а и другим земљама у развоју које су економски и финансијски порасле квоте у Међународном монетарном фонду и Светској банци које одражавају њихове стварну економску тежину. Американци су и то одбили“.

         За САД је рекао да ће „доћи себи“ тек после“ озбиљног унутрашњег шока“:

          „Само озбиљни унутарамерички потреси ослободиће САД уверености у сопствену супериорност и непогрешивост. Та увереност је посебно видљива у дејствима актуелне демократске администрације и њеном стремљењу да себи потчини не само цео свет него и сопствену земљу и по цену кршења америчког устава“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари