Бећировић ударио на одлуку Српске о прекиду контаката са амбасадама САД и Британије, а сам их прекинуо са абасадором Русије

АМБАСАДА РУСИЈЕ У БиХ: БОШЊАЧКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ ДИРЕКТНО ПРЕТИ ДЕЈТОНСКОМ СПОРАЗУМУ

Амбасада Руске Федерације у Сарајеву

* Саопштила: Денис Бећировић трагикомичном назвао одлуку Владе РС о прекиду контаката са амбасадама ССД и Велике Британије. Како онда карактеризује своју сопствену одлуку о прекиду контаката са Амбасадором Русије у БиХ? Зар мисли да је принципијелна?

* Гнусним назвала речи бошњачког члана Председништва БиХ о Милораду Додику и нагласила: Читајући "дело" Дениса Бећировића, не може се избећи постављање законитог питања - а чији је вазал сам Бећировић, када прича о "проатлантској теми" о којој нема сагласности ни у Председништву БиХ нити у читавој БиХ?

______________________________________________________

         АМБАСАДА Руске Федерације у БиХ обратила је пажњу на оцене бошњачког члана Председништва БиХ Дениса Бећировића, у вези одлуке Владе Републике Српске о прекиду сарадње са амбасадама САД и Велике Британије у БиХ, саопштено је из ове Амбасаде.

         Из Амбасаде подсећају да Денис Бећировић назива ову одлуку трагикомичном.

         - Онда како он карактеризује своју сопствену одлуку о прекиду контаката са Амбасадором Русије у БиХ? Зар стварно мисли да је принципијелна? Сматрамо гнуснима изразе уз помоћ којих члан Председништва БиХ описује легално изабраног председника Републике Српске Милорада Додика. Читајући "дело" Дениса Бећировића, не може се избећи постављање законитог питања - а чији је вазал сам Бећировић, када он прича о "проатлантској теми", о којој нема сагласности ни у Председништву БиХ нити у читавој БиХ - поручују из Амбасаде.

         Из Амбасаде наглашавају да "изазива буквално запрепашћење када политичар из БиХ позива стране државе да уведу санкције против својег - нека и политичког опонента - али ипак против држављанина БиХ".

         - Зар је то суверена акција? Више личи на ситно потказивање и додворавање својим западним менторима. И апсолутно се никако не слажу са здравим разумом ријечи Бећировића о сумњивости "постојања нижих административно - територијалних јединица, створених 21. новембра 1995. године". Ово није ништа друго него директна претња Дејтонском мировном споразуму - наводе из Амбасаде.

         Из Амбасаде очекују од гараната Мировног споразума одлучну и недвосмислену осуду овакве антидејтонске изјаве.

          Бошњачки члан Председништва БиХ Денис Бећировић најоштрије је осудио одлуку Владе Републике Српске о прекиду односа са дипломатама Сједињених Америчких Држава и Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске у БиХ, тврдећи да се "неовлаштено мијеша у вањску политику БиХ“ и доноси трагикомичне одлуке".


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари