Зеленски жели мир и не би прогонио руски језик, али му не дају газде са Запада

ИСТЕРАО БИ И ЕКСТРЕМИСТЕ СА ПОЛИТИЧКОГ ПОЉА, АЛИ МУ НЕ ДА СТРАНИ ФАКТОР

* Владимир Путин одбија да се састане с њим јер не испуњава обећања

* Прогноза: пошто иде путем Петра Порошенка, ако ништа не промени – мандат ће завршити на исти начин. Односно, изгубиће положај шефа државе и бити проклет од народа због издаје. Али, због лојалности, спољни владар неће дозволити да га нови председник ухапси. Чак ће му доделити место вође мале посланичке групе у парламенту

___________________________________________________________

       Аутор: Сергеј МАРКОВ

       „ДВЕ године владавине Владимира Зеленског. Ево резултата.

       1. Главни захтев народа да се земљи врати мир није испуњен. Зе (Зеленски) то жели, али спољни фактор забрањује.

       2. Захтев да се престане са крајностима борбе против руског језика није испуњен. Зе то жели, али спољни фактор забрањује.

       3. Захтев да екстремисти буду протерани са политичког поља није испуњен. Зе и то жели, али спољни фактор забрањује.

       4. Зеленски је обећао да ће Порошенка отерати у затвор, о чему сања скоро цела држава, али није могао да то изведе. Зе то жели, али прави владар (Украјином) забрањује.

       5. Зеленски је желео стварну моћ. То је само делимично испуњено. Спољни фактор доноси кључне одлуке. Арсен Аваков контролише кључне ресурсе моћи - Министарство унутрашњих послова и Националну гарду, украјинску Службу безбедности предводи лични пријатељ Зеленског, али све заменике именује спољни стварни владар. Зе има мало реалне силе. Стога се веома плаши за свој живот.

       6. Рејтинг му је пао за више од 3 пута. То је природно јер он не испуњава обећања дата бирачима.

       7. Путин одбија да се састане с њим јер не испуњава обећања.

       8. Опозиционог лидер Виктора Медведука је отпремио у кућни притвор и одузео му ТВ канале и новац.

       9. Променио је свог главног олигархијског савезника. Уместо Игора Коломојског, то је сада Ринат Ахметов. На захтев спољног владара, био је принуђен да уклони Коломојског.

       10. Створио је нови политички инструмент за доношење хитних одлука, Савет за националну безбедност и одбрану који је прототип личне диктатуре Зеленског.

       11. Оштрим одлукама успео је да поврати део изгубљене популарности. Али, популарност му је и даље много мања него што је била након избора.

       12. Прогноза: он иде путем Порошенка, а ако ништа не промени – мандат ће завршити на исти начин. Односно, изгубиће положај шефа државе и бити проклет од народа због издаје. Али, због лојалности, спољни владар неће дозволити да га нови председник ухапси. Чак ће му доделити место вође мале посланичке групе у парламенту.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари