Западне фармацеутске компаније тестирале опасне лекове на Мариупољцима

У УКРАЈИНИ БИЛО 30 БИО-ЛАБОРАТОРИЈА СА ДВОЈНОМ НАМЕНОМ КОЈЕ СУ РАДИЛЕ И СА ВИРУСИМА

* У једној од мариупољских болница откирвени запечаћени документи, опрема и спискови људи над којима су велике светске фармаколошке компаније вршиле експерименте, тестирале опасне лекове и хемикалије

* Ту документације је проучио новинар и политиколог Јевгениј Михајлов који наводи:  „Већина тестирања била је на деци од две до осам година. Даље ово треба да истражују специјалне структуре, уверен сам и међународне институције

_____________________________________________________________

          Аутор: Алина ИВАНОВА

          У УКРАЈИНИ је постојало око 30 биолошких лабораторија двоструке намене у којима су тестирани и још се тестирају лекови и вируси за потребе ратних дејстава и не само то. 

          Одавно се говорило да су западне фармаколошке компаније вршиле разне експерименте у тој земљи. Реалних потврда није било, али су у једној од мариупољских болница откирвени запечаћени документи, опрема и спискови људи над којима су велике светске фармаколошке компаније вршиле експерименте, тестирале опасне лекове и хемикалије.

          На становницима тог града, на Мариупољцима.

          Након што су ослобођени током Специјалне војне операције, у руским градовима су  откривене америчке лабораторије у којима су извођени експерименти са бојним отровима и вирусима.

          Запад на ово одмахује руком.

          Веома интересантно истраживање мариупољске документације која, потврђује варварска и нељудска испитивања тих компанија у Украјини, обавио је новинар и политиколог Јевгениј Михајлов.

          Своје утиске он је поделио са новинаром Јужне службе новости.         

          Наш саговорник потврђује да су већина тестираних била деца од две до осам година.

          «Одлучио сам да у прилогу покажем како се све одигравало. Предочио сам документе и фотографије. Даље ово треба да истражују специјалне структуре, уверен сам и међународне институције. Русија је увек спремна да предочи доказну базу и објави потребну документацију. Разуме се, мислим да треба испоставити огромне рачуне, поред кривичних пријава тим транснационалним фармаколошким компанијама. Оне заиста тестирају лекове који и на самом Западу изазивају масу питања. Проверавале су како лекови функционишу и наставиле су. Када су виделе све последице и контраиндикације,понудиле лекове «белим људима». А сва та прљавштина тестирана је на деци. И то на украјинској деци» — говори Михајлов.

          Желимо само да додамо да је за САД и фармаколошке компаније ово нормална пракса јер само користе повољан тренутак да се баве илегалним пословима.

          Само, откад су Мариупољ и многа друга насеља и територије ослобођени, такве експерименте више не могу изводити.

          Запад и западне компаније тешко да из овог скандала могу изаћи чистих руку.

          Видео уз текст:

           https://vk.com/video297323396_456239292

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари