Спутњик: Одлична је вест што Ђиласова странка у скупштини тражи да Србија уведе санкције Русији

ПОТПРЕДСЕДНИК НС БОРКО СТЕФАНОВИЋ НАСТУПИО У ИМЕ ССП И ПОСЛАНИЧКЕ ГРУПЕ „УЈЕДИЊЕНИ“

* Не знамо дал‘ су намере Ђиласове странке ССП да истера на чистац власт или да се сама отворено престроји и наметне Западним центрима моћи

* Не знамо шта је практична политичка корист опозиционе странке која повлачи потез супротан ставу више од 80 одсто грађана Србије који су јасно и недвосмислено против увођења санкција Русији

* Али, знамо да је одлично да тај предлог коначно дође на дневни ред (Скупштине) и да се одбаци на сметлиште, да се архивира на дну фиоке, да се згужва у корпу за отпатке и да сконча у оближњим контејнерима око српског парламента

_________________________________________________________

         Аутор: Предраг ВАСИЉЕВИЋ

         У МОРУ забрињавајућих и црних вести једна је оптимистична – посланик Борко Стефановић у име Странке слободе и правде и опозиционе посланичке групе „Уједињени“ поднео је предлог спољнополитичком Одбору Скупштине Србије да се уведу санкције Русији.

       Не знамо дал‘ су намере Ђиласове странке ССП да истера на чистац власт или да се сама отворено престроји и наметне Западним центрима моћи.

       Не знамо шта је практична политичка корист опозиционе странке која повлачи потез супротан ставу више од 80 одсто грађана Србије који су јасно и недвосмислено против увођења санкција Русији.

       Не знамо да ли странка која пледира да дође на власт уопште узима у обзир објективне економске анализе које говоре да европске земље које су увеле санкције Русији имају само штету.

       Не знамо да ли ССП има податак да ниједан инвеститор није напустио Србију у последњих девет месеци сукоба у Донбасу и Украјини током којих Београд није кажњавао Москву.

       Не знамо да ли опозициона ССП има калкулацију колику енергетску стабилност Србији обезбеђује гасни аранжман са Русијом и какве би биле последице уколико би он био угрожен.

       Не знамо да ли опозициона посланичка група која инсистира на Резолуцији о усклађивању спољне политике са ЕУ, против Русије, зна да иста та Европска унија не планира никакво проширење.

       Не знамо да ли се предлагачи мера против Русије сећају санкција које су биле уведене Србији и погубних последица које су оне изазвале по грађане наше земље.

       Не знамо да ли ССП и Борко као потпредседник Скупштине и предлагач знају да Немачка и Француска заједно са Европским парламентом захтевају да Србија прихвати независност Косова да би напредовала на ЕУ путу.

       Не знамо да ли је Странка слободе и правде знала и пре парламентарних и председничких избора да ће после њих тражити санкције за Руску Федерацију, пошто се током кампање за то није залагала.

       Не знамо ни како опозициони посланици који подрже увођење санкција Русији мисле да Србија настави да штити територијални интегритет земље који у Савету безбедну УН доследно и истрајно брани званична Москва.

Борко Стефановић

       Не знамо да ли ти посланици који заступају слободу и демократске вредности знају да санкције Русији подразумевају и забрану руских медија, прогон новинара, тоталитарну цензуру, одвратно једноумље и исмевање Достојевског и Чајковског.

       Не знамо ни да ли лидери који предлажу санкције Русији размишљају о историјском достојанству, части и поносу земље или то можда у данашње време није ни битно.

       Оно што знамо је да предлог ССП о усклађивању државне спољне политике са ЕУ, а против Русије, не може да прође у парламенту Србије као што не може ни да прође у српском народу.

       Знамо и да је одлично да тај предлог коначно дође на дневни ред и да се одбаци на сметлиште, да се архивира на дну фиоке, да се згужва у корпу за отпатке и да сконча у оближњим контејнерима око српског парламента.

       Зато је опозициони предлог да се уведу санкције Русије у суштини – одлична вест.

       https://sputnikportal.rs/20221127/odlicna-vest-za-srbiju-deo-opozicije-z...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари