РИА Новости: Са Западом ћемо, наравно преговарати: од 6 увече, после победе у Украјини

РУСКА ДРЖАВНА НОВИНСКА АГЕНЦИЈА: РУСКИ СВЕТ ЈЕ ОД ВЛАДИВОСТОКА ДО ПОЧАЈЕВА НА ЗАПАДУ УКРАЈИНЕ

Почајевска Свето-Успенска Лавра

* На Западу сматрају да је Украјина његов трофеј за распад СССР. Али, за нас је све што се догађа у Украјини обнова јединства наше земље и нашег народа... Свети рат за право да будемо своји у границама целог Руског света - од Владивостока до Почајева (град са 8.000 становника  у Тернопољској области, поред којег је чувена православна светиња Почајевска Свето-Успенска Лавра)

* Ако дозволимо себи да нас убеде да смо „слаби“, да „губимо“, да је цео свет против нас, па да ће се све - ако не направимо компромис - завршити нашим поразом и колапсом, е, у том случају ћемо заиста изгубити све!

_____________________________________________________

       Аутор: Петар АКОПОВ, РИА Новости

       ПРОБЛЕМ са свим што на Западу говоре о преговорима са Русијом у томе је што тамо не разумеју шта је у питању: мисле да је распад СССР-а 1991. године био она тачка у руској историји након које је Украјина припала Западу као трофеј.

       Прво као тампон држава на граници са Русијом, а потом и као потенцијални део западног света.

       Стога сматрају да је могуће преговарати са Русима и Путином ако Москва буде уверена да је битка за Украјину равна прокси-рату (односно индиректном рату) са целим Западом.

       Али, руски став према ономе што се дешава је потпуно другачији: за нас је то обнова јединства наше земље и нашег народа, а то што је његов значајан у Украјини већ прошао дерусификацију  само појачава потребу да се супротставимо процесу одвајања Украјине од Русије.

       За нас је то и елиминисање потенцијалне војне претње са Запада (само неписмен или русофоб то може сматрати фантомом), а и - исправљање сопствених грешака.

       Специјална операција је свети рат за право да будемо своји у границама целог Руског света - од Владивостока до Почајева (град са 8.000 становника на западу Украјине, поред којег је чувена православна светиња Почајевска Свето-Успенска Лавра – Факти).

Унутрашњост Лавре

       О чему и са ким да преговарамо?

       Са украјинском владом, која изражава интересе оних снага које дерусификују Украјину и измишљају историју која Украјину одваја од Русије?

       Те снаге желе Украјини европску, односно - туђу будућност.

        Да преговарамо са европским силама лишеним пуноправног суверенитета и неспособним да бране чак и сопствене интересе?

       Или са англосаксонском елитом, заинтересованом за максимално слабљење Русије, за гарантовани раскид европско-руских односа, за промовисање трансхуманистичке глобализације непријатељске нашој цивилизацији?

       Немамо са ким нити о чему да преговарамо о Украјини, осим – између нас самих.

       Ако дозволимо себи да нас убеде да смо „слаби“, да „губимо“, да је цео свет против нас, па да ће се све - ако не направимо компромис - завршити нашим поразом и колапсом, е, у том случају ћемо заиста изгубити све.

       Чак и државу.

       Ако будемо сигурни у себе, у своју исправност, ако будемо учили на својим грешкама и исправљали их, ако своју вољу претворимо у стегнуту песницу и схватимо да за нас не постоји  алтернатива потпуној и безусловној победи, али да ћемо до ње ићи дуго  и тешко – у том случају ћемо у свему успети.

       А преговора са Западом биће, наравно, касније.

       У шест сати увече, после победе.

       (део текста)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари