РИА Новости: Циљ специјалне операције је и уједињење Руске земље и руског народа

АКОПОВ: ПУТИНОВ АУТОРИТЕТ И МУДРОСТ  СУ ГАРАНЦИЈА ДА СЕ У РФ НЕЋЕ ПОНОВИТИ „ФЕБРУАР 1917.“

У Кремљу са добитницима

Златне медаље Хероја Русије

* Путинова најважнија изјава, не само програмска, већ – историјска, била је пре неки дан: „Нико не жели уједињење руског народа. Разједињавање – молим лепо, то са задовољством... Али, нико не жели наше уједињење и јачање, осим нас – а ми ћемо на томе и радити“

* Ове речи су много веће од било које његове досадашње поруке: ово је стратешки циљ земље и нашег народа. Јачање Русије је немогуће без уједињења Руса – ова идеја коначно постаје аксиом

* Путин, ево, говори о уједињењу руског народа, а поприличан део „бораца против руског национализма“ отворено жели пораз Русије и да победе Украјина и Запад. Али, такви не могу спречити Русе да се уједине. А не могу нам се мешати ни наши западни противници: сада је процес кренуо у супротном смеру - у грађанском рату може бити само један победник. Онај који брани интересе националног јединства

* Само руски народ може спречити победу Русије. Ако дозволи спољним противницима да играју на карту незадовољства влашћу, односно - поновиће сопствене грешке од пре сто година, из Првог светског рата, који је довео до фебруарске катастрофе 1917. године   

________________________________________________________________

       Aутор: Петар АКОПОВ

       УОЧИ стогодишњице формирања СССР, Владимир Путин се изнова и изнова бави питањима распада земље и националног јединства - зато што је без тога немогуће разумети шта се сада дешава у Украјини.

       Ако неко мисли, навео је, да се формирала посебна етничка група која хоће да живи самостално, забога, никада не треба ићи против воље народа. Али, ако је тако, онда тај принцип треба да буде универзалан, па ни у ком случају не треба ићи против воље оног дела народа који себе осећа другачије, у нашем случају - делом руског народа и руског света, верујући да су део његове културе, део њеовог језика, део његове историје и традиције.

       Председник је подсетио да су у Сједињеним Државама, још у совјетским годинама, „у Украјини радиле читаве институције које су припремале терен, тражиле људе, одређивале значења“, а затим, после распада СССР-а, упркос свим нашим напора, „прво су нас раздвојили, па супротставили.

Један од њих је и Давид Малијкин

       У том смислу су, наравно, постигли резултате и у том смислу смо доживели познати фијаско, признао је Путин. Али, ово није била главна ствар у његовом говору:

       „Нико не жели уједињење руског народа. Разједињавање – молим лепо, то са задовољством... Али, нико не жели наше уједињење и јачање, осим нас – а ми ћемо на томе и радити“.

       Ово је најважнија председникова изјава. Не само програмска, већ - историјска.      

       Наравно, од самог почетка специјалне војне операције било је јасно да њен циљ није само демилитаризација и денацификација (односно спречавање уласка Украјине у НАТО и демонтажа „антируског” пројекта), већ и поновно уједињење Руске Земље и руског народа.

       Али, први пут је то сасвим јасно изјавио Владимир Путин.

       То је много веће од било које његове досадашње поруке: ово је стратешки циљ земље и нашег народа.

       Јачање Русије је немогуће без уједињења Руса – ова идеја коначно постаје аксиом.

Председник РФ улази са лидерима ЗНД у Руски музеј

       Не морамо то доказивати странцима, али дуги низ година је и у нашој земљи ту једноставну истину велики део „елита“ игнорисао.

       Нису је само одбацивали. Неки су је, чак, исмевали као „националистичку глупост, реваншизам и руски фашизам”.

       Сматрали су - иако су Руси највећи подељени народ – да се то тако десило, да ту више нема помоћи, да то треба мирно подносити и гледати како се твоји саплеменици ван граница Русије претварају у Украјинце или Летонце.

       Шта уопште говорити о поновном уједињењу, ако је у самој Русији, безмало половину нашег постсовјетског живота, реч „Рус“ испрва била полузабрањена, готово погрдна, а потом стидљиво прећуткивана.

       Чак и пре три године, када је било предложено да се у Уставу РФ запише да је „руски државни језик Русије на целој њеној територији као језик државотворног народа“, одмах се подигао поклич - зашто спомињати државотворни народ ако имамо федерацију?!

       То се догодило упркос томе што  је наставак цитиране реченице гласио: „(који је) део вишенационалне уније равноправних народа Руске Федерације“.

       Нису прошле ни три године, а председник Путин, ево, говори о уједињењу руског народа, а поприличан део баш тих „бораца против руског национализма“ отворено жели пораз Русије и да победе Украјина и Запад.

       Али, такви не могу спречити Русе да се уједине. А не могу нам се мешати ни наши западни противници: упркос успесима које су имали и имају у сукобљавању Русије и Украјине, сада је процес кренуо у супротном смеру: у грађанском рату може бити само један победник – онај који брани интересе националног јединства.

       Али, ко онда може да спречи поновно уједињење Руса?

       Можда унутрашњи руски сепаратизам? Запад се, уосталом, и клади на њега – није случајно што се иде на „деколонизацију Русије“ и свакојаке „форуме слободних народа ПостРусије“.

       Уздрмати ситуацију у земљи, запалити међунационалне проблеме – да Русима не буде до поновног уједињења и поновног стварања велике Русије.

       Путин је учинио све да јединство Федерације не буде формално, већ стварно. Русија 2022. није Русија из 2000-их, која је заиста била у опасности од колапса.

       Па шта га може спречити да победи?

       Само руски народ може спречити победу Русије.

Нова руска интерконтинентална балистичка

ракета "Сармат" од које САД немају одбрану

       Ако дозволи спољним противницима да играју на карту незадовољства влашћу, односно поновиће сопствене грешке од пре сто година, из Првог светског рата, који је довео до фебруарске катастрофе 1917. године.

       Реч је о незадовољству влашћу управо од стране патриота, оних који желе победу Русије и обнову јединства Руског света.

       Запад може да ушићари само на „бунту патриота“, јер се Русија никако другачије не може зауставити и победити.

       Све је то већ било у нашој историји и не дао Бог да се понови.

       А неће. Јер, ауторитет Владимира Путина, историјско искуство и мудрост већине руског народа дају нам имунитет против „вируса 17. фебруара“.

       Руски народ ће се поново ујединити и из својих редова избацити нову, праву елиту.

       Русија ће се променити, постати јача и праведнија. Не зато што је то рекао Путин, већ зато што то жели сам наш народ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари