Марков: Бајден је поред Путина изгледао као престарели амерички Брежњев

ОБОЈИЦА СУ ЗАОШТРАВАЛА ТОН ПОВОДОМ УКРАЈИНЕ – ВРЕМЕ ЈЕ ДА РУСИЈА ТАМО НАСТУПА ОШТРИЈЕ

* Бајден у Женеви наспрам Путина није изгледао просто као лидер који срамоти своје. Верујем да ће Американци ускоро плакати од понижења... Њему су питања постављали само његови медији, којима су га `лизали` као некада совјетски Леонида Брежњева

* Путин је свој циљ постигао повратио је реалне дипломатске односе између Русије и Сједињених Држава. Преласком на тврду линију:  са три војне групације на граници са Украјином;  хапшењем отворене радикалне америчке политичке агентуре (у Русији) и блокирањем рада америчке амбасаде

* Бајден је долетео у Женеву са два огромна председничка авиона Број 1, тако да нико не зна тачно у којем је (до)летео. Та флота је имала и свој танкер за пуњење горивом, јер се сав керозин за Бајденове авионе довози из Сједињених Држава. Са њим је било и 1.500 људи, па је његова `европска турнеја` коштала буџет САД милијарде долара

______________________________________________________

       Аутор: Сергеј МАРКОВ

       „ПУТИН је био сјајан на конференцији за медије по завршетку преговора са Бајденом.

       Бајден је свој сусрет са новинарима `отаљао`, а Путин је пружио прилику страним новинарима да му поставе многа питања, више него руским.

       Бајдену су питања постављали само његови медији, каојима су га `лизали` као некада совјетски Леонида Брежњева.

       Право постављања питања било је по усаглашеном списку, а Бајден је унапред знао сва питања и одговарао уз помоћ видео-суфлера.

       Није било ни једног оштрог питања.

       Све у свему, Бајден наспрам Путина није изгледао просто као лидер који срамоти своје. Верујем да ће Американци ускоро плакати од понижења.

       Путин је био веома нервозан на конференцији за штампу. Сав је био на адреналину. Зашто? Бајден је открио да му је (у Женеви) више пута безмало претио.

Место преговора - вила "Ла-Гранж"

       Говорио је како ће Сједињене Државе оштро одговорити на одређене погрешне поступке Русије. Помињао, за пример, убиство Наваљног. Па кибернападе из Русије.

       Бајден је Путину дао списак 16 области које ће бити предмет масовне америчке агресије у сајберпростору на Русију. У случају напада на Сједињене Државе.

       Путин је, нема сумње, био запањен кад је видео колико је Биден неадекватан, у смислу да оперише псеудо-чињеницама, а не са стварношћу. И да заиста верује у потпуно нестварне лажи.

       И Бајден је био нервозан. После конференције за штампу, грубо се обрушио на једну новинарку, тако да је касније морао да се извини.

       Да ли је он био просто уморан? Или се бојао да ће га медији у САД, као што су Трампа, малтретирати због тога што је био блед у поређењу са Путином? А ко би могао бити убедљивији од Путина?

       Бајден је долетео у Женеву са неком врстом ваздушне флоте. Са њим је било 1.500 људи.

       Стигао је са два огромна председничка авиона Број 1, тако да нико не зна тачно у којем је (до)летео. Та флота је имала и свој танкер за пуњење горивом, јер се сав керозин за Бајденове авионе довози из Сједињених Држава.

       Зато  је његова `европска турнеја` коштала буџет САД милијарде долара.

       Узгред: аутомобиле у Бајденовој пратњи тешко је било и избројати. Бајден није у Женеву дошао као Брежњев, већ као султан или шах Персијског царства у његовом расцвету.

       Кад се подвуче црта, Путин је свој циљ постигао – повратио је реалне дипломатске односе између Русије и Сједињених Држава. А то се постиже преласком на тврду линију:

       ► Са три војне групације на граници са Украјином.

       ► Хапшењем отворене радикалне америчке политичке агентуре (у Русији).

       ► Блокирањем рада америчке амбасаде.

       Тема поводом које су оба председника пооштравала тон на конференцији за штампу била је - Украјина.

       Она ће и остати главна тема. Морамо да тамо већ нешто чинимо. Да делујемо оштрије“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари