Из Калифорније потичу све идеолошке гадости које се шире по свету

ЗА АМЕРИЧКЕ ДЕСНИЧАРЕ ТА ДРЖАВА ЈЕ – ПРИМЕР ПРАВЕ НОЋНЕ МОРЕ

"Сјајни" Сан Франциско

* Калифорнијски феномен већ разматрају веома озбиљне публикације. Једна од њих је готово величине књиге, а показала је да је Калифорнија средиште трипартитног савеза мултимилијардерских информационих технолошких корпорација са Универзитетом Станфорд и локалним политичким клановима, а да то тројство, суштини, влада Америком.

* Стенфорд припрема глобалне идеје и „геније“, а онда их преузимају те калифорнијске корпорације које су практично монополизовале све масовне информације не само у тој држави, већ и у САД, укључујући и друштвене мреже. Њихова моћ се простире и изван граница САД. Узгред, укупна капитализација те екипе из Калифорније је девет билиона долара, а сви су демократе или донатори Демократске партије

* Сви остали делови Америке, чак и Њујорк који је на другом месту, у улози су локалних тврђава демократа

* Већ дуже време сваке године у просеку 300 хиљада људи годишње напусти Калифорнију и оде у републиканске државе САД. Истина, одлазе и одатле - они који не желе ни да седе поред појединаца „недемократских уверења“ који гласају за Трампа

________________________________________________________

         Aутор: Дмитриј КОСИРЕВ, РИА Новости

         „ШТА је то?" – питали су се многи након што су на телевизији видели некада прелепи Сан Франциско, на АПЕЦ форуму који се ту завршио. Снимци града, наизглед беживотног - накратко очишћеног од смећа, наркоманских шприцева и бескућника - испресецани су језивим сценама снимљеним пре чишћења.

         Бивши градоначелник тог града, Гевин Њусом, данас је гувернер целе државе Калифорније, а још се сматра важним кандидатом из Демократске странке да наследи Џоа Бајдена, ако он на крају буде смењен.

         Како то? Упропастио град, па државу, а каријера му и даље иде узлазном линијом?

         Американци на десници, за које је Калифорнија пропагандни пример ноћне море, сада се шале: Њусом је одједном учинио град некако кинеским и комунистичким. Па, они тако замишљају Кину. А онда ће се, подсећају, вратити бескућници.

         Постоје и веома озбиљне публикације – једна од њих је из маја ове године, готово величине књиге – у којима се калифорнијски феномен озбиљно разматра.

         Та је показала да је Калифорнија средиште трипартитног савеза мултимилијардерских информационих технолошких корпорација са Универзитетом Станфорд и локалним политичким клановима, а да то тројство, суштини, влада Америком.

         Њусом је из таквог клана, а не заборавимо ни садашњу потпредседницу САД Камалу Харис ни бившу спикерку Представничког дома Ненси Пелоси.

         Стенфорд припрема глобалне идеје и геније, а онда их преузимају те калифорнијске корпорације које су практично монополизовале све масовне информације не само у тој држави, већ и у САД, укључујући и друштвене мреже.

         Њихова моћ се простире и изван граница САД. Узгред, укупна капитализација те екипе из Калифорније је девет билиона долара.

         А сви су демократе или донатори Демократске партије.

         Калифорнија је епицентар оних снага које се по идејама могу називати како ко пожели, али у САД их зову демократама или лудим левичарима (ово друго им је `поздрав` од републиканаца).

         Сви остали делови Америке, чак и Њујорк који је на другом месту, у улози су локалних тврђава демократа.

         Из Калифорније потичу све идеолошке гадости које допиру до нас и шире се по свету. Листа грозота је огромна.

         Све је ту: идеја масовних миграција и отворених граница са мржњом према сопственој земљи, климатска агенда, „борба против вируса“, ​​борба против белих мушкараца, све ЛГБТ идеје и тако даље. Све је одатле. Са општом идејом да те исте корпорације могу и треба да испирају мозгове, формирају „нове људе“ са таквим идејама, не само у САД, већ широм света.

         У Европи, Канади и Аустралији – обавезно. А власти САД морају да воде спољну политику у зависности од тога како ова или она земља доживљава и пропагира све те „лепоте“.

         То је глобализам у његовом најбољем издању.

         Али шта је са девет билиона долара и дивљим сиромаштвом, криминалом, сликама правог пакла на улицама не само Сан Франциска, већ и Лос Анђелеса и других градова у САД?

         То је резултат комбинације концепта отворених граница са идејом демократа о високим порезима који хране моћан административни апарат који исплаћује бенефиције свима који не желе да раде, итд. , канцеларије, продавнице, куће - све је монструозно скупо и стоји празно.

         Последица је уништење средње класе, која само кочи демократију и пораст популације бескућника. А што се тиче супербогаташа и њихових заштићених станишта - све је, наравно, у реду.

         Али, ево резултата: већ дуже време сваке године  у просеку 300 хиљада људи годишње напусти Калифорнију и оде у републиканске државе САД. Истина, одлазе и одатле - они који не желе ни да седе поред појединаца недемократских уверења који гласају за Трампа.

         Како је то постало могуће? Како мисле да задрже власт демократе и они који су до тога довели Калифорнију?

         На основу чега демократе већ дуже време отворено говоре да је баш Калифорнија модел за владање и вођење бизниса не само за Америку, него и за свет?

         И како то да пола САД упорно гласа за демократе (и за такву Калифорнију)?

         Постоји много одговора. Један од њих је: то су Американци и њихове демократе. Само, зар и Европљани и Украјинци нису пример како је лако могуће целе нације или њихове кључне делове претворити у безумно стадо?

         Други могући одговор је: можда у Калифорнији превише верују у неограничене могућности својих информационих гиганата. И зато што су калифорнијске корпорације на прошлим изборима — које је тобоже добио  Бајден —контролисале не само све што се `ваљало` по социјалним мрежама, већ и функционисање машина које су пребројавале гласове.

          А што се тиче америчких рачуница да ће цео свет постати као Калифорнија – узалуд се надају.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари