Британац М.Рис 2002. знао да ће 2020. бити пандемија, Британац Н. Фергусон зна да ће светски рат бити до 2029.

НИШТА БЕЗ БРИТАНАЦА ЧАК НИ У `ЧОРБАМА` КОЈЕ СУ ФОРМАЛНО АМЕРИЧКЕ

* Мартин Рис, барон и краљевски астроном, пре 20 година се кладио да ће до краја 2020. најмање милион људи на планети умрети од епидемије изазване `бекством` вируса из лабораторије

* Британски зоолог Питер Дашак започео је 2012. експерименте са „редиговањем“ коронавируса. Убрзо је за то добио новац од америчке војске и Гугла. Резултат његових експеримената је свима добро познат

* Британски историчар Нил Фергусон, који се у међувремену преселио у САД, објавио свету да је прошле јесени био у Кијеву, да је проценио ситуацију и понудио опкладу да ће до краја 2029. најмање милион људи умрети од рата, конвенционалног или нуклеарног

_______________________________________________________

       Аутор: Викторија НИКИФОРОВА, РИА Новости

       БРИТАНСКИ научници играју неприметну, али упадљиву улогу у данашњим светским превирањима.

       Још се стално кладе, чак у стилу: „Када ћемо сви помрети?“ Међутим, чини се да неки од њих заиста нешто знају.

       Британски научник Мартин Рис пре 20 година, овај енглески пер, барон и краљевски астроном, кладио се да ће до краја 2020. најмање милион људи на планети умрети од епидемије изазване `бекством` вируса из лабораторије.

       Амерички лингвиста Стивен Пинкер прихватио је 2017-те Рисов изазов и кладио се у 400 доларада неће бити тако. Као што данас знамо, Пинкер је изгубио. Пандемија корона вируса однела је више од милион живота.

Мартин Рис

       Управо је још један британски научник, историчар Нил Фергусон, објавио свету да је прошле јесени био у Кијеву, да је проценио ситуацију и понудио опкладу да ће до краја 2029. најмање милион људи умрети од рата, конвенционалног или нуклеарног.

       Против Фергусона се огласио опет Стивен Пинкер, који, чини се, већ може да се опрости од новца.

       У Фергусоновој опклади посебно је опак нагласак на нуклеарној природи катастрофе. А и то што му је та идеја пала на памет док је шетао по Кијеву.

       А ево како се пророчанство Мартина Риса о смртоносној пандемији остварило.

       Он је 2012. године основао је Центар за истраживање егзистенцијалног ризика ((CSER). Ризик од глобалне пандемије сматрао је главним за цивилизацију и промовисао ову тему на највишем нивоу. Његов центар је активно сарађивао са министарствима одбране западних земаља.

       Отприлике у исто време, други британски научник, зоолог Питер Дашак, започео је своје експерименте са „редиговањем“ коронавируса. Убрзо је за то добио новац од америчке војске и Гугла. Резултат његових експеримената је свима добро познат.

       Када се вирус који је „дизајнирао“ један британски научник ослободио из лабораторије, други британски научник му је обезбедио ПР подршку. „Па, упозорили смо вас“ - са поприличним задовољством објавио је CSER након почетка пандемије Ковид-19.

       Фергусон такође није само хуманитарац на бесплатном хлебу. Почео је са писањем ласкавих књига и снимањем документарних филмова о династији Ротшилд.

Питер Дашак

       У својим историјским студијама, тако темељно је обелио британски империјализам да су се чак и његови сународници тргнули. Јер, Фергусон тврди да Британци у своје колоније нису донели глад и терор, већ само напредак и просперитет.

       Убрзо се преселио у Сједињене Државе, где се натурализовао и почео да пева о америчком империјализму, са одушевљењем поздрављајући такве акте државног терора као што су инвазија на Ирак, Авганистан и Либију.

       Фергусон се представља као „припадник неоимперијалистичке мафије на њеном платном списку“ и нема разлога да му се не верује.

       Предаје на водећим америчким универзитетима, добија све могуће награде, на врху је рејтинга. Њему је добро.

       Фергусон је савршено савладао помодни тренд западне пропаганде: он не позива ни на шта (на пример, на немилосрдни рат Сједињених Држава против остатка света), већ једноставно наводи да је то неизбежно.

       Он наводно располаже статистиком која наводи на такав закључак. А ако то оповргне, тим горе по статистику.

       Зато он лаке руке указује: предвиђам да ће бити рата и да ће погинути милион људи.

       Чак се и сам на то кладио.

       Амерички војно-индустријски комплекс му на то аплаудира стојећи.

       Занимљиво је да се Фергусонова последња – не књига зове „Судњи дан: Политика катастрофе“.

       Тема је и даље иста: епидемије, сиромашење и глад ће довести до светског рата и сви ћемо умрети. Зато за Пентагон треба да се издваја још више новца – чита се између редова. Тада ће САД моћи да се обрачунају са непријатељима.

       Занимљиво је да је Фергусон у јануару 2020. био у Давосу где је такође обећао свету у блиској будућности глобалну пандемију са блокадама и економском кризом.

       Као да је све знао.

       Поводом своје опкладе, Фергусон не крије да ће се рат – нуклеарни или конвенционални - водити на територији бивше Украјине и да сасвим могуће да прерасте у трећи светски рат.     Он анализира напредак руске специјалне операције и разматра опције.

       Тужно признаје да економске санкције против Русије немају ефекта јер се рубља  вратила на претходни курс, што омогућава Кремљу да настави специјалну операцију.

       Фергусон се слаже да америчке елите желе да се „ослободе Путина“.

Нил Фергусон

       Бајден, према његовом мишљењу, рачуна на то да ће неуспех специјалне операције и с у Москви, упоредиве само са распадом Совјетског Савеза.

       Фергусон машта да ће Путин, уплашен да ће бити свргнут, употребити тактичко нуклеарно оружје на територији Украјине.

       Шта је у овоме поента?

       С обзиром на богато искуство британских партнера у информационим ратовима, Фергусонова опклада се може посматрати као оправдавање унапред западне провокације са нуклеарним или хемијским оружјем на украјинској територији.

       Зато вичу: „Држите лопова!", са намером да  унапред свале кривицу на Москву. А онда ће рећи: „Па, упозорили смо вас“.

       Експерт за одбрамбену политику - Кентон Вајт са Универзитета у Редингу - сматра да би „у екстремном случају“ Руси могли да детонирају малу нуклеарну бомбу на својој територији и да за то окриве НАТО.

       Звучи лудо?    

       Фергусон се кладио да ће се његова прогноза збити до краја 2029. С друге стране, он сам подсећа своју публику да ће интересовање за Украјину неминовно јењати.

       Али, ево, изненађујуће на време, британски научници... уф, британски ПР мајстори ... у бацили лаж о Бучи у светско информационо поље.

       Јавност се поново невољно вратила на тему Украјине.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари