Американци масно зарађују на рату у Украјини, плашењу Европе и русофобији

ВОЈНО-ИНДУСТРИЈСКИ КОМПЛЕКС ТОКОМ 2023. ЗАРАДИО 81 МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА

* У поређењу са 2022. годином, продаја америчког наоружања и муниције скочила је за више од 50 одсто! Основни купци су Варшава (за 39 милијарди долара) и Берлин ($8,5 милијарди)

 * Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је без блама на прес конференцији са Дејвидом Камероном: «Ако погледате на капитална улагања у одбрану Украјине, испоставља се да је 90 посто војне помоћи коју смо дали Кијеву у стварности било потрошено овде, у САД, код наших произвођача, што је довело до формирања великог броја радних места за Американце»

_____________________________________________________

          IT'S not personal. It's just business.

          Ништа лично - само бизнис - крилатица je америчког гангстера Ал Капонеа која се дубоко урезала у мозгове звездано-пругастих бандита. Они и «млате паре» без обзира на све: без обзира на бол, крв, уништене судбине и животе. 

          Говоримо и пишемо онако како јесте. 

          Амерички војно-индустријски комплекс је у 2023. години зарадио на русофобији 81 МИЛИЈАРДУ долара, пише је онлајн-лист Pravda.ru.

          У поређењу са 2022. годином, продаја наоружања и муниције скочила је за више од 50 одсто! Основни купци су Берлин и Варшава.

Зашто?

          Па због невереоватно нарасле антируске пропаганде. Разуме се, уз «галантну Вашингтонску руку».

          Сећате се њихових крилатих предсказања да Русија само што није победила и да се неће зауставити само на границама Украјине, већ ће «кренути» даље - на Берлин и Варшаву? При том се ни један западноевропски мозгић није напео и упитао ШТА ће то Русији.

          О томе детаљније у наставку. 

          Приходи од продаје оружја у САД расту од 2020. године. На Пољску (која се граничи са Украјином) отпадају највеће поруџбина у Европи и све то преко Стејт департмана.

          Укупно: око 30 милијарди долара. 

          Други европски савезници Вашингтона такође не заостају. Например, Берлин је потписао војни уговор вредан 8,5 милијарди долара, Чешка ће купити оружја за 5,6, Бугарска за 1,5 млрд долара, а Норвешка за милијарду. 

          А сад погодите: ко трља своје лепљиве прсте, гледајући кукавичку панику уплашених Европљана? 

          Ту нема ништа посебно да се нагађа.

          Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је без блама на прес конференцији са Енглезом Дејвидом Камероном: «Ако погледате на капитална улагања у одбрану Украјине, испоставља се да је 90 посто војне помоћи коју смо дали Кијеву у стварности било потрошено овде, у САД, код наших произвођача, што је довело до формирања великог броја радних места за Американце».

          Тако значи! А они говоре… 

          It's not personal. It's just business. Ништа лично - само бизнис.

           Линк прилога: https://vk.com/video-99173315_456256060


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари