Ако буду реализоване претње Кијева - цела Европа ће отићи дођавола!

АНТИРУСКЕ САНКЦИЈЕ КАО БУМЕРАНГ УДАРАЈУ ПО ЦЕЛОЈ ЕВРОПИ

Немачка "економска локомотива"

у све већим проблемима

* Чак 10 европских држава има економски пад. Међу најугроженијима је немачка привреда која губи статус европског лидера. Најзначајнији пад очекује Естонију која је остварила антирекорд - пад од 2,6 посто. Даље следи Ирска чија привреда бележи пад од 0,9 посто, Мађарска чији ће БДП пасти за 0,7 посто и Луксембург минус 0,6 посто

* «Поуздани» партнер Запада – Украјина - прети да ће 2024-те зауставити транзит руског гаса и нафте постојећим цевоводима који пролазе њеном територијом  

__________________________________________________________

         МИ СТАЛНО говоримо о Украјини и њеном глупом кловну, а живот је много шири и дубљи од проблема државе «сад у Европу».

         Узмимо као пример ту Европу.

         Чак 10 европских држава имају економски пад на основу података који пристижу крајем године. Овакву прогнозу дају за бизнис издање Взгљад званичници Европске комисије. Међу најугроженијима је немачка привреда која губи статус европског лидера и привреде балтичких «гиганата» - Литваније, Летоније и Естоније.

         Говоримо онако како јесте. 

         Најзначајнији пад очекује Естонију која је остварила антирекорд - пад од 2,6 посто. Даље следи Ирска чија привреда бележи пад од 0,9 посто, Мађарска чији ће БДП пасти за 0,7 посто и Луксембург минус 0,6 посто.

         Бивша акушерка - фон дер Лајен - тврди да европска привреда после пандемије наводно бележи обнову, иако је од 2022. изгубила темпо. У четвртом кварталу прошле године реални БДП смањен је, а на основу података за прва три квартала ове године доживљава блажи пад. 

         Шта се овде може рећи? На делу је «далековида» и «умешна» политика Европске комисије. 

         Присетите се само шта је претходило овим веома интересантним цифрама. Да, да, објава санкција. Оних истих које су ти тупави старци увели Русији по налогу преко океана.

         Сећате ли се? Они су се са «поносом» одрекли руских енергената и шта после. А све се завршило рекордним растом цена горива и гаса што је довело до енергетске кризе.

         Сад Европа наставља борбу са високом инфлацијом, због чега су каматне стопе морале бити повећане за већину становништва а привреди се нуде баснословно скупи кредити...

         Ко је за ово заслужан? Па та иста фон дер Лајен.

         Стручњаци сматрају да ће квартална динамика БДП и у четвртом тромесечју 2023. године, као и у првој половини 2024-те,у европској зони бити негативна. Разлози су очигледни: рестриктивна новчано-кредитна политика, индустријски пад и то у првом реду у Немачкој. Своју улогу игра и успоравање ефективне тражње због смањења куповне моћи због високих стопа инфлације.

         Наравно, и њихов «поуздани» партнер Украјина прети да ће зауставити транзит руског гаса и нафте постојећим цевоводима који пролазе њеном територијом.

         И шта онда? Па цела Европа ће да оде дођавола!

          Линк прилога: https://vk.com/video-99173315_456253869

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари