А. Медведев: Не смејмо се што Бајден пада – око њега су две хиљаде експерата који „знају знање“

НИЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ КО ВОДИ АМЕРИКУ И ДА ЛИ ЈЕ ПИЈАН И ПРИ ЗДРАВОЈ ПАМЕТИ

Стратег Бајденове "кинеске политике" - Ели Ратнер

* Бајден јесте стар, можда не може ни да живи без таблета, али је веома искусан и опасан политичар.  Погледајте само његову реторику за 2020, 2021. Он је смишљено увлачио Украјину у рат са Русијом, а Европу је навео да се помири и са губитком гасовода Северни ток

* Бајденов тим је пре избора 2020-те окупио 2.000 стручњака који су били подељени у групе: за наоружање и одбрамбену индустрију, обавештајне службе, националну безбедност, Блиски исток, Европу, Кину... Њихов задатак је био да оцене спољну политику САД и дају предлоге за њену промену, а водили су их водили веома искусни момци

* Ели Ратнер, шеф Центра за нову америчку безбедност (CNAS), не воли много Кину, види је као озбиљну опасност. Ово што Бела кућа сада ради (према Кини) су углавном идеје Ратнера и његовог труста мозгова

*Једну групу је предовио и Данијел Бенаим, Бајденов саветник и бивши писац говора државне секретарке Хилари Клинтон. Групу за питања одбране водио је Френк Кендал, бивши подсекретар одбрану кадс је шеф Пентагона био Ештон Картер. Групом за Европу руководио је Мајк Карпентер, бивши заменик помоћника министра одбране за Русију, Украјину и Евроазију и бивши саветник за спољну политику тадашњег потпредседника Џоа Бајдена

* Одмах је било јасно зашто Викторију Нуланд враћају у Стејт департмент. Јер, они су још пре избора одржаних новембра 2020. испланирали Украјину. Тада сам, пре три године, написао: „Да ли смо заиста спремни да се носимо са великим тимом који ће играти против нас? Овде се не поставља питање ко ће победити? Питање је - ко ће преживети?"

_________________________________________________________

          Аутор: Андреј МЕДВЕДЕВ, познати руски тв-новинар и потпредседник Московске градске Думе

         „СВИ који се глупо кикоћу над Бајденовим све чешћим посртањима и падовима показују, најблаже речено, извесно неразумевање како америчка власт функционише.

         За Америку није важно ко је председник и да ли је при здравој памети. Државу је водио и пијани Грант, који је углавном већину времена био потпуно пијан (чак је и Борису Јељцину до тога било далеко), Реган је био тешко болестан при крају мандата, а Америку није успео да уништи ни блесави Буш Млађи. Јер, тамо је председник нешто као председник управног одбора компаније, са контролним пакетом акција и правом потписа, али не и са одлучујућим гласом.

         Бајден јесте стар, можда не може ни да живи без таблета, али је веома искусан и опасан политичар.

         Погледајте само његову реторику за 2020, 2021. Он је смишљено увлачио Украјину у рат са Русијом, а Европу је навео да се помири и са губитком гасовода Северни ток.

         Он је још увек војник Хладног рата и тачно се сећа како су Сједињене Државе средиле СССР.

         У његовом односу према Русији постоји једно велико „али“. Она више није Совјетски Савез и многе грешке из совјетског времена су у Кремљу узете у обзир.

         Вратимо се Бајдену.

         Председник је у Сједињеним Државама по много чему - тим. Не узимамо у обзир идиоткињу Камалу Харис - која ​​је у тиму ради комплетирања боја.

         Бајденов тим је пре избора 2020-те окупио 2.000 стручњака који су били подељени у групе: за наоружање и одбрамбену индустрију, обавештајне службе, националну безбедност, Блиски исток, Европу, Кину...

         Њихов задатак је био да оцене спољну политику САД и дају предлоге за њену промену.

         Те групе су водили веома искусни момци.

         Ели Ратнер, шеф Центра за нову америчку безбедност (ЦНАС), не воли много Кину, види је као озбиљну опасност.

         Ово што Бела кућа сада ради (према Кини) су углавном идеје Ратнера и његовог труста мозгова.

         Једну групу је предовио и Данијел Бенаим, Бајденов саветник и бивши писац говора државне секретарке Хилари Клинтон.

         Групу за питања одбране водио је Френк Кендал, бивши подсекретар одбрану кадс је шеф Пентагона био Ештон Картер.

         Групом за Европу руководио је Мајк Карпентер, бивши заменик помоћника министра одбране за Русију, Украјину и Евроазију и бивши саветник за спољну политику тадашњег потпредседника Џоа Бајдена.

         Све групе су се састојале од озбиљних професионалаца. Злих и тврдоглавих неоконзервативаца и русофоба који су расли на Сорошевим јаслама.

         Ти људи су уочи америчких председничких избора формулисали задатке и спољнополитичке циљеве за два Бајденова мандата.

         Одмах је било јасно зашто Викторију Нуланд враћају у Стејт департмент. Јер, они су још пре избора одржаних новембра 2020. испланирали Украјину. Тада сам, пре три године, написао:

         „Да ли смо заиста спремни да се носимо са великим тимом који ће играти против нас? Овде се не поставља питање ко ће победити? Питање је - ко ће преживети?"

         А ми се још смејемо томе што је тамошњи деда пао.

         Чак и ако деда умре, а уместо поставе картонски шаблон са Бајденовим ликом, они ће водити рат да униште Русију.

         Деда може пасти још 100 пута.

         Само да упитам оне који се смеју: имамо ли ми бар пет експертских тимова на нивоу Бајденових група у којима је 2000 људи који знају?

          Знамо да немамо. Зашто се томе не смејемо?


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари