Руси наумили да помоћу свог „народног сателита“ провере да ли су Американци били на Месецу

МОГУЋЕ ЈЕ ДА ЋЕ ГА У КОСМОС ИЗНЕТИ РУСКА ТЕШКА РАКЕТА „ПРОТОН“

Овако треба да изгледа

* Сателит треба да буде тежак само 70 килограма, али да има оптички телескоп са два пута већом резолуцију него код камера сонде LRO, јединог сличног апарата НАСА

______________________________________________________________________

         ЈЕСУ ли Американци заиста били на Месецу?

         Ово питање већ година интригира више од четвртине Руса, а и многе Американце.

         Зато је познати московски популаризатор истраживања космоса Виталиј Јегоров још пре четири године предложи да се то провери.

         Помоћу посебног „лунарног сателита, који је он назвао и „народним“.

         Јегоров додатно наглашава: „Већину људи интересује – постоје ли ванземаљци и да ли су Американци уопште били на Месецу? Ванземаљце смо оставили за касније и сконцнтрисали на Земљин сателит, са амбицијом да утврдимо – ко је тамо оставио трагове. И какве“.

         Јегоров је у октобру 2015-те започео прикупљање новца за израду микро-сателита који би на Месецу направи снимке места где Американци тврде да су се искрцали њихови астронаути. Потом и места где су се спуштале совјетске и кинеске међупланетарне станице.

         Јегоров је доста лако и брзо прикупио милион и по рубаља донација за реализацију пројекта, али рачуна да ће се наћи и „озбиљан инвеститора“ који ће одлучити да уложи још више.

         Прво су хтели сателит масе 30 килограма, а сада он и његови сарадници сматрају да је права тежина – 70 килограма. Са оптичким телескопом као главним инструментом.

         Тај телескоп треба да има резолуцију два пута већу него код камера сонде LRO, јединог апарата НАСА.

         Апарат треба да има „хибридни“ мотор који би истовремено био и погонски и маневарски.

         Међутим, то доводи у питање слања „народног сателита“ према Месецу са геопрелазне орбите коју користе сви сателити који функционишу на тзв. геостационарним орбитама. Јер, за то је потребан моћан мотор са резервом горива.

         Зато постоји идеја да га до одређене тачке изнесе – заједно са још неким лунарним апаратима – довољно моћна ракета...

         Могуће је да „народни сателит“ полети заједно са руском сондом "Электро-Л3" коју би у космос понела моћна ракета "Протон".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари