Маск опет предлаже да се Марс гађа нуклеарним бомбама да би на њему били бољи услови за људе

РОГОЗИН: ТО ЈЕ САМО ДИМНА ЗАВЕСА ЗА ПОСТАВАЉЊЕ НУКЛЕАРНОГ ОРУЖЈА У КОСМОСУ

* Илон МАСК тврди да би ти удари покренули процесе који би услове на Марсу донекле приближити Земаљским. Он је те процессе назвао једном речју – «terraforming“

________________________________________________________

       БОС компаније Space X – Илон Маск – поново је активирао сопствену идеју да се одређене области на Марсу гађају нуклеарним бомбама.

       Притом је опет изнео своје уверење-процену да би то довело до климатских и других промена на Црвеној планети које би олакшале њену колонизацију јер би људима и њиховим наеобинама помогле да опстану.

       Он је процесе који би уследили услед нуклеарних удара назвао «terraforming“.

       Другим речима: да ће ти удари услове на Марсу донекле приближити Земаљским.

       Он је недавно обећао да ће његов Space X до Марса стићи „много пре 2030-те“.

       Нису, међутим, сви одушевљени Масковим нуклеарним `нападом` на Марс.

       Шеф Роскосмоса, руске државне космичке корпорације, Дмитриј Рогозин, оценио је да се иза те његове иницијативе, одноосно - иза тераформирања Црвене планете – крије нешто много приземније и много опасније:

        „Свако ко позива на тераформирање Марса или других планета добро зна да је то само изговор за лансирање нуклеарног оружја у свемир. А то може водити једино  тераформирању наше планете Земље. И то: заувек!»    

       Познати инжењер Роберт Зубрин, који је живот посветио истраживањима Марса, прогнозира да ће на њему, у не тако далекој будућности, бити подигнут град у којем же боравити милион људи.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари