Будућност се појачала па сменила Џикића

НАЈАВЉЕНО ДОВОЂЕЊЕ НОВОГ ТРЕНЕРА, А ЕКИПУ ЋЕ ПРОТИВ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ВОДИТИ ЂОРЂЕ АЏИЋ

         УПРАВА подгоричке Будућности сменила је тренера првог тима Александра Џикића.  Само дан пред гостовање Црвеној звезди.

         Нови тренер биће именован наредних дана, а Будућност ће против Црвене звезде у недељу водити члан стручног штаба Ђорђе Аџић.

         „Будућност се у претходном периоду суочила са свим изазовима које са собом носи захтевно учешће у Евролиги, као и АБА лиги. Имајући у виду да је иза нас турбулентан период који нису пратили очекивани резултати, циклус промена који је започет довођењем нових играча и озбиљним појачањем екипе је неминовно довео до одлуке о промени шефа стручног штаба „– наводи се у саопштењу Будућности.

         Џикић је смењен дан после пораза од Бајерн Минхена у Евролиги, а пре утакмице са Црвеном звездом у дербију кола АБА лиге.

         Будућност је навела да је то била „веома тешка одлука” јер је Џикић заслужан за „историјски шампионски пехар и освајање АБА лиге, учешће у Евролиги и бројне успехе клуба, сјајне резултате и утакмице које ће се дуго памтити”.

         – Ми у Управном одбору, као и комплетан тим, наши навијачи и целокупна црногорска спортска јавност, развили смо посебну емоцију према тренеру Џикићу. Освојио је не само шампионску титулу, већ и симпатије публике, која му је то увек недвосмислено показивала – додаје се у саопштењу.

         Црногорски клуб је захвалио Џикићу на преданом и професионалном раду, као и оствареним резултатима и пожелео му је срећу и успех у наставку каријере.

         – Хвала тренеру Џикићу на веома коректној сарадњи и искреном труду и настојањима да са својим тимом остварује резултате достојне дугогодишње традиције нашег клуба. Тренер Александар Џикић ће увек ће бити део Будућности – пише у саопштењу Будућности.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари