Си: Кинески народ је у време епидемије показао своју изванредност

КИНЕСКИ ЛИДЕР У ПОРУЦИ ЗА 2021. ОБЈАВИО ДА ЋЕ ОД ВЕЛИКИХ ЕКОНОМИЈА САМО КИНЕСКА ИМАТИ РАСТ У 2020.   

* У новогодишњој поруци сународницима рекао: „Поносан сам на нашу земљу, наш народ и наш национални дух самоунапређивања“

* Обећао да ће 2021. године бити обележена 100. годишњица оснивања Комунистичке партије Кине: „Напредак током протеклих 100 година је величанствен и даје нам одлучност да следимо оригиналну идеју. Инсистирамо да стављамо народ на централно место, задржавамо оригиналну намеру и памтимо мисију. Тако ћемо остварити препород кинеске нације“

* „Искорењивање апсолутног сиромаштва је постигнуто. Покренули смо коначну борбу против екстремног сиромаштва и завршили најтежи део. У протеклих осам година, свих 100 милиона веома сиромашних људи у кинеским селима се ослободило сиромаштва. Укупно су се 832 сиромашна округа извукла из сиромаштва“

________________________________________________________________

          СИ Ђинпинг честитао је сународницима Нову годину и истакао да је Кина једина велика економија која ће ове године имати раст.

         „Година 2020. је била екстремно необична година. Суочили смо се са невиђеним избијањима корона вируса, показали смо шта је љубав, поставили смо живот на прво место и написали смо епопеју борбе против пандемије солидарношћу и заједништвом", навео је Си у новогодишњој поруци.

         Додао је да су, у том тешком периоду, "постојали људи који су ишли у сусрет опасности, показали истрајност, одговорност, пожртвованост, храброст и били инспирација другима".

         "Од медицинских радника до наших војника, од техничара до радника у друштвеној заједници, од добровољаца до инжењера, од старих до младих, многобројни су испуњавајући своје дужности то платили својим животом, сачували животе других својом љубављу. Створили су од својих малих снага огромну моћ, како би се изградио бронзани зид, који ће сачувати животе", рекао је Си.

         Истакао је да је кинески народ у време епидемије показао своју изванредност.

         "Осећам понос према нашој земљи, нашем народу и нашем националном духу самоунапређивања", рекао је кинески председник.

         Додао је да је кинески 13. Петогодишњи план успешно завршен, а да је 14. веома добро почео.

         „Брзо смо изградили нову структуру развоја и спроводили план квалитетног развоја. Наша земља је једина велика економија у свету, која ће ове године имати раст. Према прогнози, наша вредност БДП-а ће премашити 100 билиона јуана на крају 2020. године", рекао је Си.

         Он је оценио да је "свестрана изградња умерено просперитетног друштва током 2020. године наставила да се развија, што је велико историјско достигнуће".

         "Искорењивање апсолутног сиромаштва је постигнуто. Покренули смо коначну борбу против екстремног сиромаштва и завршили најтежи део. У протеклих осам година, свих 100 милиона веома сиромашних људи у кинеским селима се ослободило сиромаштва. Укупно су се 832 сиромашна округа извукла из сиромаштва", рекао је Си.

         Оценио је да су превенција и контрола епидемије "важан, тежак али дугорочан задатак".

         "Народи свих земаља света требало би да заједно улажу напоре у елиминисање епидемије и у изградњу боље међународне породице", рекао је Си.

         Како је навео, 2021. године биће обележена 100. годишњица оснивања Комунистичке партије Кине.

         „Напредак током протеклих 100 година је величанствен и даје нам одлучност да следимо оригиналну идеју. Инсистирамо да стављамо народ на централно место, задржавамо оригиналну намеру и памтимо мисију. Тако ћемо остварити препород кинеске нације", рекао је Си.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари