Пекинг: Сједињене Државе су главни извор хакерских напада на Кину и друге земље

ЖАО ЛИЂИАН: ПОЗИВАМО САД ПРЕСТАНУ ДА БЛАТЕ КИНУ – МИ ЋЕМО ЗАШТИТИТИ СВОЈУ ЗЕМЉУ И ИНТЕРЕСЕ

Жао Лиђиан

* Високи званичник Беле куће претходно је рекао да кинеске хакерске акције угрожавају сигурност и стабилност сајбер-сфере и да Сједињене Државе и њихови савезници - Европска унија, Велика Британија, Аустралија, Канада, Нови Зеланд, Јапан и НАТО - намеравају да се уједине “у разоткривању и критиковању злонамерних сајбер-напада Министарства државне безбедностиКине“

* Портпарол кинеске дипломатије овај списак америчких савезника назвао „малом групом држава која не може представљати међународну заједницу, оцрњујући друге, а обељујући себе“

____________________________________________________

       ГЛАВНИ извор сајбер-напада у свету су Сједињене Државе које за то оптужују друге земље, изјавио је портпарол кинеског Министарства спољних послова Жао Лиђиан.

       Поводом оптужби из Вашингтона на рачун своје земље, у наставку је рекао:

       „Сједињене Државе и њихови савезници упуштају се у неосноване оптужбе против Кине, приказујући своје црно као бело, клевећући и вршећи притисак на Кину. Ми то не прихватамо ни на који начин. Кина се снажно противи и одупире се било којој врсти сајбер напада. Ми не подстичемо хакере. Ова позиција је јасна и доследна“.

       Жао је прецизирао да амерички хакери нападају разне објекте у Кини и подривају њену националну безбедност.

       Додао је да су мета америчких напада и савезнике Сједињених Држава.

       Високи званичник Беле куће претходно је рекао да кинеске хакерске акције угрожавају сигурност и стабилност сајбер-сфере и да Сједињене Државе и њихови савезници - Европска унија, Велика Британија, Аустралија, Канада, Нови Зеланд, Јапан и НАТО - намеравају да се уједине “у разоткривању и критиковању злонамерних сајбер-напада Министарства државне безбедностиКине“.

       Портпарол кинеске дипломатије је овај списак америчких савезника назвао „малом групом држава која не може представљати међународну заједницу, оцрњујући друге, а обељујући себе“.

       Позвао је САД да престану да блате Кину поводом сајбер-безбедности. Нагласивши: „Кина ће предузети неопходне мере како би осигурала своју сајбер-безбедност и заштитила своје интересе“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари