Global Times: Ударом на државне девизне резерве Русије – САД су поткопале поверење у себе

КИНЕСКИ ЛИСТ УКАЗУЈЕ И ДА СЕ У ВАШИНГТОНУ САДА ИГРАЈУ ДОБРОГ И ЛОШЕГ ПОЛИЦАЈЦА

       ЗБОГ одлуке Вашингтона да замрзне руску државну имовину, поткопано је поверење страних инвеститора у сигурност њиховог новца и имовине у САД – оценио је кинески лист Global Times.

       Подсетио је да САД једностраним санкцијама замрзнуле половину државних девизних резерви Русије и имовину њених грађана вредну десетине милијарди.

       Па указао: „Уколико је нека земља, која следи своје себичне политичке интересе, спремна да у делићу секунде одузме новац са јавних и приватних рачуна, онда никакве речи њених политичара неће убедити стране инвеститоре у сигурност њиховог капитала“.

       Аутор чланка је навео изјаву америчког министра финансија, Џенет Јелен, која је признала незаконитост конфискације руске имовине у корист Украјине. Међутим, уверен је да је то тек део тактике САД, а не „глас разума“ из Вашингтона.

       „Изгледа да се у САД играју доброг и лошег полицајца, где Бела кућа позива на заплену рачуна руске владе у покушају да умири европске савезнике, док Јелен покушава да убеди стране инвеститоре да свој новац држе у САД и ће и даље бити безбедан“

       Америчка администрација, како је саопштено 18. маја, намерава да Русију онемогући да отплаћује своје обавезе по кредитима.

       У Москви постоји јака струја која се залаже да Русија у том случају престане да отплаћује дугове у доларима.

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари