Global Times: Москва и Пекинг морају објаснити САД да се више не смеју мешати у ствари других земаља

СРЕДИНОМ АВГУСТА ПОЧИЊУ РУСКО-КИНЕСКИ ВОЈНИ МАНЕВРИ СА 10.000 ВОЈНИКА

* Утицајни кинески лист САД и њихове савезнике назива „прекоокеанским парнтерима који шире хаос“

_________________________________________________________

       УТИЦАЈНИ кинески лист Global Times објавио је да Москва и Пекинг морају објаснити Сједињеним Државама да се више не смеју мешати у унутрашње ствари других земаља.

       Осврћући се на забринутости и спекулације на Западу поводом руско-кинеских војних маневара, који је уз учешће око 10.000 војника почети средином августа, исти лист је навео да ти маневри нису уперени ни против кога.

       И нагласио да сви који се баве том великом војном вежбом треба да имају у виду „три силе у региону: тероризам, екстремизам и сепаратизам“. Такође: да је суочавање са њима „мисија је Кине, Русије и Шангајске организације за сарадњу“.

       Global Times је у овом контексту указао да је управо Вашингтон створио хаос у Авганистану. А да Сједињене Државе стварају много проблема око Пекинга и Москве.

       Још је додао: „Не сме се гобити из вида да би Сједињене Државе могле покушати да у централној Азији забију клин, што ће угрозити руско-кинеске односе,чак јединство и кохезију ШОС“.  

       Global Times закључује: „Русија и Кина зато морају објаснити својим прекоокеанским партнерима, који шире хаос, да се више не би смели мешати у унутаррегионалне послове“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари