Global Times China: Први корона-случајеви у САД - много пре епидемије у Вухану

ПОЛИЦИЈА УПАЛА У КУЋУ РЕБЕКЕ ЏОНС КОЈА ЈЕ ОДБИЛА ДА ПРИКРИВА СТАЊЕ НА ФЛОРИДИ

* Кинески лист наводи да је најмање 26 људи у САД имало симптоме ковид-19 крајем децембра 2019. или у јануару 2020. И преноси указивање америчког научника Ерика Тонера да бар њих осам није никуда путовало нити је било у контакту са другим зараженим људима

_____________________________________________________

       КИНА наставља своју контраофанзиву против САД поводом „порекла коронавируса“.

       Утицајни лист Global Times China објавио је да су се први случајеви инфекције SARS-CoV-2 догодили у Сједињеним Државама много пре избијања епидемије у Вухану.

       Навео је да су на Флориди – која је тренутно епицентар епидемије у Сједињеним Државама - у мају 2020. "нестали" подаци о 171 пацијенту. Касније су обновљени, али су информације о симптомима остале поверљиве.

       Американци су имали ковид-19 већ у периоду јануар-фебруар 2020. - више од месец дана пре него што су власти пријавиле прве регистроване случајеве коронавируса.

       Global Times China прецизира да је најмање 26 људи у САД имало симптоме ковид-19 крајем децембра 2019. или у јануару 2020. И наводи указивање америчког научника Ерика Тонера да бар њих осам није никуда путовало нити је било у контакту са другим зараженим људима.

       Према Тонеровим речима, први случајеви инфекције на Флориди могли су се догодити раније него у Вухану, али их тада Сједињене Државе или нису сматрале ковид-19 или су их намерно игнорисале.

       Кинески лист посебно наглашава да је америчка влада је ућуткивала све који су желели да се зна истина.

       За пример је подсетио да је полиција упала у кућу аналитичара Ребеке Џонс, која је у мају 2020. одбила да прикрива податке о стању на Флориди и одузела јој сву опрему.

       Вирусолог Универзитета Вухан Џанг Жанкиу изјавио је да је Вашингтон крио информације о SARS-CoV-2 како би „политизовао пандемију и оцрнио Кину“. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари