Global Times: Америка је осуђена на неуспех ако се Русија и Кина удруже

НЕКА САД ЗНАЈУ ДА СУ МОСКВА И ПЕКИНГ ЗАЈЕДНО МНОГО ЈАЧИ НЕГО СССР И ИСТОЧНА ЕВРОПА

* Лист који се сматра блиским званичном Пекингу упозорио Вашингтон: „Стратешко јединство Кине и Русије биће првенствено усмерено против хегемоније Американаца. Остале снаге не би требало да се заносе и мисле да су Сједињене Државе увек иза њих“

________________________________________________________

       СЈЕДИЊЕНЕ Државе су осуђене на неуспех ако се Русија и Кина удруже у „очајничкој борби са непријатељем“, објавио је кинески Global Times.

       У истом чланку је указао да се нова америчка администрација труди да против Кине окрене не само америчко, већ и остала западна друштва, а да такође појачава конфронтацију у свету:

       „Сједињене Државе се надају да ће створити фундаменталну опозицију глобалним трендовима, помоћу које ће моћи да на силу  организују светски поредак којим доминирају западне земље, искључујући из тог поретка Кину и Русију“.

       Global Times, који многи у САД сматрају блиским државном врху у Пекингу, отворено је упозорио Вашингтон „да не игра стратешку игру са ватром“ и упозорио га:

       „Тренутна моћ Русије и Кине много је већа од снаге бившег војног блока СССР и земаља источне Европе. Москва и Пекинг сада се придржавају стратешких ограничења, али ће претрпети катастрофу свака држава која их – подстрекавана од Сједињених Држава – буде угрожавала“.

       Global Times је своју закључну процену формулисао овако:

       „Стратешко јединство Кине и Русије биће првенствено усмерено против хегемоније Американаца. Остале снаге не би требало да се заносе и мисле да су Сједињене Државе увек иза њих. А Американцима би најбоље било да покушају да што више уравнотежи односе са Пекингом и да узму курс на смањење конфронтације са Русијом“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари