Загреб: Хрвати немају свог представника у Председништву БиХ – Комшић то није

ГРЛИЋ РАДМАН: МЕЂУНАРОДНИ АКТЕРИ ПРОМЕНИЛИ КАРАКТЕР ИЗБОРНОГ ЗАКОНА БиХ

Гордан Грлић Радман

* Гордан ГРЛИЋ РАДМАН: „Изборни закон у БиХ треба вратити на његове почетке, смисао, дух и поруку коју треба да има, а то је гаранција равноправности. Трочлано Предсједништво БиХ је рефлексија мултиетничности БиХ”

_____________________________________________________________

       ШЕФ хрватске дипломатије Гордан Грлић Радман рекао је да су високи представници и други међународни актери одређеним пузајућим реформама променили садржај и карактер Изборног закона у БиХ због чега Хрвати немају легитимно представљање у Председништву БиХ и Дому народа, које им је загарантовано Дејтонским споразумом.

       Радман је истакао да Изборни закон у БиХ “треба вратити на његове почетке, смисао, дух и поруку коју треба да има, а то је гаранција равноправности”.

       “Трочлано Предсједништво БиХ је рефлексија мултиетничности БиХ”, поручио је Радман.

       Он је истакао да је промена Изборног закона у БиХ да би се обезбедила легитимна представљеност Хрвата у Председништву и Дому народа потребна ради “функционалности, стабилности и просперитета” земље.

       “Стабилна, мултинационална, функционална БиХ је одржива ако су сви народи равноправни - три конститутивна народа и остали грађани - како је у духу Дејтонског споразума и Устава БиХ”, поручио је Радман након учешћа на научном скупу у Загребу под називом “Босанска Посавина: Јуче, данас, сутра”.

       Радман је поновио да Хрвати немају свог представника у трочланом Председништву БиХ, те је поручио да то што се неко представља као хрватски члан Председништва БиХ не одговара истини.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари