Пленковић се извинио Кијеву због Милановићеве изјаве да Украјини није место у НАТО

НИЈЕ СЕ, МЕЂУТИМ, ИЗВИНИО ЕУ И САД ЗА КОЈЕ ЈЕ РЕКАО ДА СУ СТАЈАЛE ИЗА ДРЖАВНОГ УДАРА У КИЈЕВУ 2014.

* ФАКТИ: Бањалуци се, наравно, није извинио због Милановићеве тврдње да је Републику Српску требало војно уништити! Он највероватније мисли исто. Можда је то једино у чему се он слаже са Милановићем. Кад су Срби у питању, ту су Хрвати сложнији него што су Американци поводом Русије...

___________________________________________________________

       ХРВАТСКИ премијер Андреј Пленковић истакао је да су изјаве председника Хрватске Зорана Милановића о Украјини “нестварне” и извинио се Украјинцима у име Владе Хрватске.

       Коментаришући изјаву Милановића, који је као врховни командант поручио да не само да неће слати војнике у Украјину, него ће их и повући ако дође до ескалације, Пленковић је новинарима изјавио да тамо нема хрватских војника.

       Пленковић је нагласио да је политика Хрватске деескалација напетости, спречавање сукоба, подршка целовитости Украјине.

       Из украјинског Министарства иностраних послова саопштено је да је због Милановићевих изјава у Министарство позвана амбасадор Хрватске у Украјини Аница Ђамић.

       Милановић је изјавио, између осталог, да Украјини није место у НАТО-у и прозвао САД за подстицање “државног удара” 2014. године.

       Он је навео да Хрватска неће бити ватрогасац у вези са посlедњим дешавањима у Украјини и да ће се сваког до посlедњег хрватског војника повући из Украјине уколико дође до ескалације.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари