Пленковић оптужио Изетбеговића да је преговарао да превари Хрвате и стране посреднике

МИЛАНОВИЋА НАЗВАО ВЕЛИКОМ ШТЕТОЧИНОМ, А УЗДА СЕ ДА ЋЕ ШМИТ ПОМОЋИ ХРВАТИМА

* «Након што кључни политички актери на бошњачкој страни отворено говоре `преговарали смо да нам прође вријеме`, како очекивати да пет минута до дванаест нешто одједном договоре?»

________________________________________________________

       ХРВАТСКИ премијер Андреј Пленковић указао је на огромну разлику између званичног Загреба и Сарајева, уверен да бошњачки политички актери неће променити став, али се нада да ће Кристијан Шмит повући потезе који ће после општих избора у БиХ осигурати бар минималну равноправност Хрвата.

       «Након што кључни политички актери на бошњачкој страни отворено говоре `преговарали смо да нам прође вријеме`, како очекивати да пет минута до дванаест нешто одједном договоре?", рекао је Пленковић.

       Подсетио је да је лидер СДА Бакир Изетбеговић отворено признао да је преговарао у лошој вери, да је водио преговоре на начин да остане статус кво, што је оценио неприхватљивим.

       «Према мом суду, за њега није баш ни политички паметно, чак је дисквалификујуће јер значи да настојите преварити оне с којима преговарате, укључујући и међународну заједницу", рекао је Пленковић.

       За председника Хрватске Зорана Милановића је рекао да је "једна велика штеточина која је учинила енормну штету, прије свега Хрватима у БиХ".

       Осврнувши се на ситуацију на Косову и Метохији, Пленковић је позвао на стабилност, мир и дијалог да не дође до неких напетости и конфликта на сјеверу Косова, преносе хрватски медији.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари