Милановић: У БиХ сатиру Хрвате – нећемо дати сагласност да икада уђе у НАТО

ПРЕДСЕДНИК ХРВАТСКЕ СЕ ПРОТИВИ СВАКОМ ДАЉЕМ ШИРЕЊУ АЛИЈАНСЕ – НЕ САМО НА УКРАЈИНУ

* „Мислим да онај тко заговара да се НАТО шири на Украјину угрожава и хрватски интерес. Јер, ми смо у НАТО-у, неко сутра може наше људе тамо послати. НАТО је дошао довољно на исток Еуропе, цијели живот то гледам, цијели свој проклети живот, доста је. Док год сам предсједник Хрватске - ја сам за то да се НАТО више не шири игдје

* „БиХ у НАТО? Како? Та држава је никаква, нефункционална и требали би ићи у НАТО? Још им се ствара илузија да ће ући. Како? Никада нећете ући јер дозволу требају дати сви. И Хрватска и Турска

____________________________________________________________

       ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић се изјаснио против потенцијалног ширења НАТО и поручио и Босни и Херцеговини да неће добити дозволу за приступање због тзв. хрватског питања.

       Такав став је образложио чињеницом да ће хрватски војници морати ићи у Украјину уколико та земља постане чланица Алијансе, а за БиХ је рекао да никада неће ући у НАТО јер је за то потребно и одобрење Хрватске.

       Говорећи о кризи Русије и Украјине, односно сукобу НАТО-а и Русије о проширењу Алијансе на некадашње чланице СССР-а, Милановић је јасно поручио да се НАТО не би требао ширити на Украјину.

       „Мислим да онај тко заговара да се НАТО шири на Украјину угрожава и хрватски интерес. Јер, ми смо у НАТО-у, неко сутра може наше људе тамо послати. НАТО је дошао довољно на исток Еуропе, цијели живот то гледам, цијели свој проклети живот, доста је. Док год сам предсједник Хрватске - ја сам за то да се НАТО више не шири игдје", рекао је он.

       Оваква изјава хрватског председника супротна је политици отворених врата Северноатлантског савеза, а Милановић је јасно нагласио да је против било каквог ширења Алијансе, укључујући и на Босну и Херцеговину.

       "У НАТО се улази по политичким критеријима. Ајмо доста. Сутра ће ући у НАТО нека држава, рецимо Црна Гора. Ја кад некога примам у породицу, желим знати тко је то. БиХ у НАТО-у? Како? Тамо сатиру Хрвате, држава је никаква, нефункционална и требали би ићи у НАТО? Још им се ствара илузија да ће ући. Како? Никада нећете ући јер дозволу требају дати сви. И Хрватска и Турска", поручио је, преноси klix.ba

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари