Милановић: Некима је Додик чудовиште, мени није - он је мој саговорник, нећу му уводити санкције

УПОЗОРИО И ДА УВОЂЕЊЕ САНКЦИЈА (БИЛО КОМЕ) НИЈЕ У НАДЛЕЖНОСТИ ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА

* „Нема начина да све ово ескалира у оружани сукоб у БиХ.ЕУ показује неку своју снагу те пере савјест због онога што се догађа у Украјини. Украјина и Русија су једно, а ово овдје је нешто сасвим друго, срећом мирније и бенигније

____________________________________________________________

         ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић изјавио је да је Република Српска чињеница, а да је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик његов саговорник.

       Он је навео да Европски парламент, који је законодавно тело, не уводи никакве санкције Додику, те истакао да не воли хајке, јер их обично предводе кукавице.

       -  Европски парламент не уводи никакве санкције, колико ја знам. Зна се како се санкције уводе и које је законодавно тијело да би се увеле санкције Милораду Додику. Не волим хајке, обично их предводе кукавице. Милорад Додик је представник српског народа и њега познајемо. Страхујемо од оних које не познајемо, као и од Додика прије, који је доведен прије 20 година. Некима је чудовиште, некима није. Мени није. Мени је саговорник. Ја му нећу увести санкције - рекао је Милановић, преноси Индекс.

       Коментаришући ситуацију у БиХ, Милановић је рекао да је појачана присутност снага због рата у Украјини, али да нема начина да све то скупа ескалира у оружани сукоб у БиХ.

       - То није Русија, ЕУ тиме показује неку своју снагу те пере савјест због онога што се догађа у Украјини. Украјина и Русија су једно, а ово овдје је нешто сасвим друго, срећом мирније и бенигније - рекао је Милановић и додао да НАТО „није активан у БиХ, већ ЕУ“.

       Одговарајући на питање новинара о Додиковим идејама о отцепљењу Републике Српске, Милановић је рекао да је једно политичка реторика, а друго оно што је реално.

       - Идеје су једно, свако може имати глупе идеје. Чујте, имам и ја блесавих идеја, као и ви. Нека се сви баве паметнијим послом. Његова идеја је идеја. А шта је идеја о трећем ентитету? Јел' то идеја која води разбијању БиХ и њезином пустошењу и пљачкању или је дио преговарачке тактике да нека отета права која хонорира ЕУ да их Хрвати добију? Ја нисам гласао за Републику Српску нити је то моја љубав, али она постоји. Као и Косово. Нека га сви признају - рекао је Милановић.

       Када је ријеч о НАТО-у у Грузији, Милановић каже да ће се томе супроставити и да то „не долази у обзир“, преносе хрватски медији.

       Додао је ДА треба бити опрезан кад је реч о санкцијама Русији.

       - Ту треба бити опрезан, да се ове санкције не претворе у одмазду и у зулум. Кога треба казнити, треба казнити - нагласио је Милановић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари