Милановић: Или ће Загреб стати или иза права Хрвата у БиХ или Хрвата тамо неће бити

ЧЕСТИТАО НА ИЗБОРУ ДОДИКУ, ЦИЈАНОВИЋ И БЕЋИРОВИЋУ, А ЗА КОМШИЋА РЕКАО ДА НЕ СМЕ МЕЂУ ХРВАТЕ

* Оценио да су избори у БиХ су фијаско и срамота, споменик хрватској пасивности и траљавости. А за измене у Изборном закону БиХ које намеће Кристијан Шмит рекао: То је једно велико, безобразно, дрско, ништа, катастрофа за хрватску спољну политику

_________________________________________________________

           ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић изјавио је да су општи изборе у БиХ фијаско, срамота, споменик хрватској пасивности и траљавости.

           "Разумијем /Драгана/ Човића, јер он је и предсједник ХДЗ-а, да мора говорити након избора као предсједник ХДЗ-а БиХ. Он је прошао свашта, очито мора балансирати. ХДЗ има одређеног разлога за задовољство јер они нису лоше прошли у жупанијама гдје су Хрвати већина. Међутим, ХДЗ није једнако хрватски народ", рекао је Милановић.

           За Комшића је рекао да не сме доћи у места гдје живе Хрвати, а честитку поводом победе за улазак у Председништво БиХ упутио је кандидату за српског члана Жељки Цвијановић и Денису Бећировићу испред бошњачког народа.

           "Бећировић је из другог покушаја успео победити превртљивог и лошег Изетбеговића. Честитам њему и госпођи Цвијановић", рекао је Милановић.

           Према његовим речима, гурање Комшића Хрватима с повезом на очима је кукавичје јаје, преносе хрватски медији.

           Након што је Кристијан Шмит наметнуо измене Изборног закона које се тичу Федерације БиХ, Милановић је рекао да је он последњи донио некакву одлуку којом је као спасио Хрвате, а да нигде у тим одлукама нема референце на случај `Љубић`.

           "Ако се реферираш на имплементацију случаја `Љубић`, онда мораш макнути Комшића. Пазите колико би то у ствари било лако", изјавио је Милановић.

           Он сматра да је то једно велико, безобразно, дрско, ништа, катастрофа за хрватску спољну политику.

           Милановић је навео да ће у следеће четири године Загреб стати или иза права Хрвата као конститутивног народа или Хрвата тамо неће бити.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари