Караматић: Шмит је колонијални управник, а БиХ - његова колонија

ЛИДЕР ХСС: ЗА ШМИТА ЈЕ НАЈБОЉЕ ДА НЕ РАДИ НИШТА И ЊЕМУ ЈЕ ЈАСНО ДА ЈЕ ОВАКВА БиХ НЕОДРЖИВА

Марио Караматић

* Марио КАРАМАТИЋ: Свима је – па и Шмиту - јасно да је оваква БиХ неодржива. Он је изнад Председништва, парламената, законодавног и извршног тела. Ниједан високи представник, па ни Шмит, до сада своју одлуку није ставио у јавну расправу... Уколико буде наметнуо измене у изборном заскону – то ће бити прва одлука која не иде низ длаку бошњачком народу и бошњачким политичарима

_____________________________________________________________

       ЧЛАН Председништва Хрватског народног сабора БиХ Марио Караматић изјавио је да је свима, па и онима који само површно прате политику, јасно да је оваква БиХ неодржива, те оценио да је за Хрвате најбоље да Кристијан Шмит ништа не ради.

       Коментаришући могућност да Шмит наметне решење којим би се обезбедило легитимно политичко представљање Хрвата, Караматић је рекао да Шмит може наметнути шта год хоће, јер је он "колонијални управник, а БиХ његова колонија".

       - Он је изнад Председништва, парламената, законодавног и извршног тела. Ниједан високи представник, па ни Шмит, до сада своју одлуку није ставио у јавну расправу - рекао је Караматић за РТВ Херцег Босне.

       Он је рекао да ће, уколико буде наметнута, ово бити прва одлука која не иде "низ длаку" бошњачком народу и бошњачким политичарима и да би их то увредило зато што не би могли представљати Хрвате.

       - Шмит након протеста размишља да ли да нешто уради или не. Моје лично мишљење је да је боље да ништа не дира. Чак и да наметне измене закона како нама највише одговара, ми с тиме нисмо ништа решили и то не решава ни пресуду "Љубић", ни избор члана Председништва БиХ - рекао је Караматић, који је и председник Хрватске сељачке странке.

       Караматић је навео да је и Шмиту јасно да је оваква БиХ неодржива.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари