Хрватски политичар поднео кривичне пријаве против Изетбеговића, Суљагића и Бајровића

РАГУЖ: УЧИНИО САМ ТО ЗБОГ ПРЕТЊИ НАСИЉЕМ, ШИРЕЊА МРЖЊЕ И ЛИЦИТИРАЊА ТУЂИМ ЖИВОТИМА

Славен Рагуж

* Лидер Републиканске хрватске странке БиХ Славен РАГУЖ: „Посљедњих дана у БиХ је кулминирала антихрватска хистерија и на површину је испливала сва искреност намјера цјелокупне сарајевске политике у борби за грађанску Босну. Испливало је право лице патриота који су се дигли на задње ноге не како би одбранили нека своја права, него како би осигурали ускраћивање права другима"

_______________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Републиканске хрватске странке БиХ Славен Рагуж поднео је пријаву Тужилаштву БиХ против лидера СДА Бакир Изетбеговић, директора Меморијалног центра "Поточари" Емира Суљагића и Реуфа Бајровића.

       Разлог је изазивање националне, расне и верске мржње, раздора и нетрпељивости, наведено је у пријави коју је Рагуж објавио на свом Фејсбук профилу.

       „Посљедњих дана у БиХ је кулминирала антихрватска хистерија и на површину је испливала сва искреност намјера цјелокупне сарајевске политике у борби за грађанску Босну. Испливало је право лице патриота који су се дигли на задње ноге не како би одбранили нека своја права, него како би осигурали ускраћивање права другима", написао је Рагуж.

       Он је додао да је ту било од позива на стављање Хрвата у вагоне, до претњи крвопролићем, насиљем и ратом.

       „Ово прво је људска срамота, а ово друго је, уз то што је људска срамота, и противзаконито", истакао је Рагуж.

       Према његовим речима, прикупљени су сви ратнохушкачки материјали, а о свему ће обавестити и међународне институције.

       „Они који пријете оружјем, посебно они који лицитирају туђим животима морају бити спремни сносити одговорност за то. Ако се већ боре за БиХ, онда морају бити спремни и на правну одговорност те исте БиХ", сматра Рагуж.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари