Хрватски народни сабор: Бошњаци руше правосуђе БиХ и раде на овладавању ФБиХ

ХНС: ГОРДАНА ТАДИЋ ЈЕ СМЕЊЕНА ПОД ДИРИГЕНТСКОМ ПАЛИЦОМ БОШЊАЧКОГ ПОЛИТИЧКОГ ВРХА

* Саопштио: „Нужно је истаћи да су за смјену Гордане Тадић гласали Халил Лагумџија, Амила Куносић Мимица, Санела Бутиган-Горушановић, Санин Богунић, Лејла Хаџић и Мустафа Шабић - евидентне правосудне перјанице бошњачког унитаризма и директно одговорни појединци који су данас срушили трећи стуб власти у БиХ

________________________________________________________

       ХРВАТСКИ народни сабор (ХНС) БиХ сматра да у овим тренуцима траје бошњачко отимање и овладавње правосуђем у БиХ.

       ”Насилна смјена главног тужиоца БиХ Гордане Тадић под палицом бошњачког политичког врха, потпомогнутог бесрамним параобавјештајним притисцима и медијским спиновима означила је слом трећег стуба власти у БиХ”, саопштено је из ХДЗ-а БиХ.

       Из ХНС-а додају да “први у Бошњака”, уз радикалне “твитераше”, већ месецима у својим јавним иступима врши политички притисак на правосудни систем и да је очигледно да иста политика стоји иза данашње смене.

       “Нужно је истаћи да су за смјену Гордане Тадић гласали Халил Лагумџија, Амила Куносић Мимица, Санела Бутиган-Горушановић, Санин Богунић, Лејла Хаџић и Мустафа Шабић - евидентне правосудне перјанице бошњачког унитаризма и директно одговорни појединци који су данас срушили трећи стуб власти у БиХ”, наводе из ХНС-а.

       Они истичу да је данашњи рушилачки поход увод у неизвесно стање, не само у оквиру правосудних институција и владавине права, него и политичког и институционалног оквира кроз нескривене покушаје бошњачког овладавања Федерацијом БиХ.

       ВСТС потврдио је данас одлуку Другостепене дисциплинске комисије и сменио Гордану Тадић са функције главног тужиоца БиХ.

       За ову одлуку гласало је шест чланова Савјета, пет је било против, а један суздржан.

       Тадићева ће, како је раније одлучено, бити премештена са места главног тужиоца на место тужиоца Тужилаштва БиХ.

       ВСТС је на данашњој седници донио и одлуку о расписивању конкурса за новог главног тужиоца БиХ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари